info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
7. 7. 2007

Na Plečnika se da tudi zaplesati
Julija in avgusta 2007 bosta Martina Štirn in Ryuzo Fukuhara izvajala plesne predstave Intimne vzporednice" - kot javni prikaz dela v nastajanju (work in progress) na prostem v centru Ljubljane, vsak petek ob 19-ih.

Martina Štirn in Ryuzo Fukuhara kot avtorja triletnega programa plesno-glasbenega projekta Intimne vzporednice želita s plesnimi predstavami ponovno najti in pokazati intimne vzporednice med človeškim telesom in ritmom arhitekture Jožeta Plečnika.

Rdeča nit projekta je povezovanje vzhodnega in zahodnega civilizacijskega koncepta, kot tudi vzhodnega in zahodnega griča Ljubljane v sožitnem srečišču kultur. Konceptualno je povezava med japonskim sodobnim plesom, ki temelji na Butohu in oblikovanjem Jožeta Plečnika, najopaznejša prek nemškega ekspresionizma, ki je močno učinkoval na korenine avandgardnerga japonskega plesa Butoh v petdesetih letih 20. stoletja na Japonskem. Četrt stoletja pred tem pa je skupaj z modrostmi antične Grčije in Egipta njegove vrline v svoje delo vpeljeval Jože Plečnik.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Predstave
6.7. Čevljarski most
13.7. Leseni most pri Ribjem trgu
20.7. Tromostovje
27.7. pred Mestno hišo
3.8., 10.8., 17.8. okoli Križank
24.8. "Plečnikov amfiteater"
31.8. Trnovski pristan

Foto: Ira Zorko
na vrh