info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
14. 8. 2007

O arhitekturi in prostoru na blogih

Matevž Čelik
"Ampak, bit nad bitom je pa zadovoljstvo uporabnikov te arhitekture, pa naj bo to enodružinska hišica ali pa opera." pravi arhitekt Samo Rovan v svojem blogu, kjer razmišlja o razkoraku med navdušenjem nad lepo oblikovano novo Celjsko kočo in nevšečnostmi, s katermi se morajo spopadati njeni uporabniki.

O arhitekturi in urejanju prostora se razpravlja na številnih blogih, ki so tudi za prostorske in arhitekturne teme postali razširjen prostor zanimivih razprav. "Vsekakor mislim, da bi bilo dobro za mnenje o nagradi vprašati uporabnike. Je pa veliko nezadovoljstva z izvedbo. Slabi materiali, šlamparija pri delu, pomanjkljiv nadzor - predvsem ta je pri nas glavni problem. Vse to pa z arhitektom nima zveze.", komentira 'feniks' Samovo razmišljanje o nagradah.

Poleg omenjenega bloga 'Le Samo' je med najbolj obiskanimi blog 'Urbana Slovenija', kjer je mogoče najti številne podatke o pravkar zgrajenih in načrtovanih projektih v Sloveniji.


>>Le Samo
>>Urbana Slovenija

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Mitja Prelovšek
blog o oblikovanju svetlobe v arhitekturi, 15.8. 2007, 19:25

Svetloba je eno bistvenih orodij za ustvarjanje ambientov v interierjih in eksterierjih. V ta namen bi spoštovane bralce seznanil tudi z zanimivim blogom na to temo, ki se nahaja na:
http://www.nocturnolightscapes.com/blog/
Vabljeni


Samo Rovan
Bolj radikalni odzivi na temo Celjske koče, 28.8. 2007, 16:43

Seznanjem sem bil, da je na to temo že več polemik.
Ena je opisana tule: http://www.gore-ljudje.net/objave_view.php?pid=10139


miha burger
internetna orodja - opora pogovoru o prostoru, 3.9. 2007, 09:33

Spletna orodja - spletni forum, blog, omogočajo tudi pritisk na resnične odločevalce o prostoru, nosilce javnih pooblastil; arhitekti jih premalo uporabljamo. Ta teden na svoji spletni strani "www.naddemokracija.si" zaključujem glasovanje o reviziji podelitve gradbenega dovoljenja za vilo za gradom, vabim da se ga še udeležite.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Značilnost blogov ali spletnikov je enostavno rokovanje, kar omogoča, da jih soustvarjajo tudi uporabniki brez velikega računalniškega znanja. Predvsem enostavnost oblikovanja bloga ga ločuje od običajne spletne strani, od foruma pa se razlikuje v tem, da so uporabniki foruma med sabo enakovredni, pri blogu pa je debato sproža avtor ali avtorska skupina, obiskovalci pa le komentirajo, razlaga blog Wikipedia.


"Je dobra arhitektura pomagalo za ljubezen in dobre odnose?" se v svojem, s fotografijami bogatem blogu sprašuje Le Samo.
na vrh