info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
14. 9. 2007

Že po 3 letih arhitekt - v Mariboru

Matevž Čelik
Triletni izobraževalni programi na področju arhitekture so v Sloveniji že realnost, nas je obvestila predstojnica nove Katedre za arhitekturo in prostor na Fakulteti za gradbeništvo Univerze v Mariboru, doc. dr. Metka Sitar.

Sitarjeva se je odzvala na članek “Že po 3 letih študija arhitekt!”, ki smo ga objavili ta ponedeljek. Kot pojasnjuje, mariborska univerza v študijskem letu 2007/2008 v okviru Fakultete za gradbeništvo že vpisuje prvo generacijo študentov arhitekture in sicer triletnega programa prve stopnje, ki je del dvostopenjsko zasnovanega študijskega programa Arhitektura.

Študij arhitekture na Fakulteti za gradbeništvo v Mariboru bo temeljil na petletnem programu, oblikovanem v skladu z Bolonjsko deklaracijo. V Mariboru bodo vzgajali inženirski profil arhitekta, ki je sposoben integrirati osnovna in specifična znanja z raznolikih teoretičnih in strokovnih področij.

Kot je zapisano v opisu dodiplomskega univerzitetnega študijskega programa arhitektura, se bodo v okviru programa prve stopnje študentje v treh letnikih usposabljali za profil diplomiranega inženirja arhitekture, ki bo "sposoben sodelovati v procesih arhitekturnega projektiranja, urbanističnega načrtovanja ter vodenja oz. nadzora gradnje objektov". V okviru druge stopnje arhitekture pa bo vzpostavljen poglobljen študij, usmerjen v "usposabljanje za zahtevnejše naloge oziroma specializacijo profila arhitekta po posameznih izbranih področjih".

Več:
>>Fakulteta za gradbeništvo MB

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Študenti mariborske Fakultete za gradbeništvo pri ogledu novega štadiona v Ljudskem vrtu, ki ga gradijo po načrtu Ofis in Multiplan arhitektov.

na vrh