info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 9. 2007

Lahko Gorenjci presežejo individualnost?

Uredništvo
BSC Kranj, Regionalna razvojna agencija Gorenjske in Regionalni razvojni svet Gorenjske organizirata 2. Regionalni razvojni forum Gorenjske z naslovom "Sodelovanje v regiji za hitrejši razvoj". Forum bo potekal v sredo, 21. 11. 2007, ob 9. uri v prostorih Festivalne dvorane Bled.

Osrednja tema tokratnega foruma je sodelovanje med različnimi interesnimi skupinami kot ključnim dejavnikom za uspešen razvoj Gorenjske. Pred Gorenjsko regijo je realizacija pomembnih strateških projektov iz Regionalnega razvojnega programa Gorenjske 2007 - 2013, kot so gospodarsko središče GREGOR, e-regija, nov model organiziranosti v turizmu na regionalni ravni, Gorki (Gorenjska komunalna infrastruktura) in drugi. Sodelovanje in timsko delo sta ključ do uspešno izvedenih projektov in uspešne regije.

Kot ugotavljajo organizatorji foruma, imajo posamezniki, podjetniki, managerji, zaposleni v podjetjih ali javni uslužbenci, različne sposobnosti in znanja. Sinergija teh znanj in sposobnosti, povezanih prek dobro sestavljenih skupin, mrež ali konzorcijev pa omogoča doseganje rezultatov, ki jih ne moremo dosegati kot posamezniki. "Ali so Gorenjci sposobni preseči individualnost in s povezovanjem doseči razvoj in konkurenčnost regije?", se sprašujejo v napovedniku prireditve, na kateri bo mogoče prisluhniti nekaterim dobrim primerom povezovanja doma in v tujini.

Predvideni častni gostje na forumu bodo Janez Sušnik (predsednik Državnega sveta RS), dr. Ivan Žagar (Služba vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko), minister dr. Žiga Turk (Služba vlade RS za razvoj), g. Metod Dragonja (poslovni direktor IECD Bled), dr. Damijan Perne (predsednik Sveta regije), Janez Benčina (predsednik regionalnega razvojnega sveta) ter drugi.

K udeležbi na forumu so vabljeni predstavniki Sveta regije, Regionalnega razvojnega sveta, občin, upravnih enot, podjetij, regionalnih javnih institucij, izobraževalnih institucij, ministrstev, mediji in vsi ostali akterji, ki želijo prispevati k razvojnemu preboju Gorenjske regije.

Informacije
forum@bsc-kranj.si


Več:
>>BSC Kranj Regionalna razvojna agencija

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh