info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 10. 2007

Dale Jones Evans v galeriji Dessa

.
V galeriji Dessa je bila 24. septembra otvoritev razstave Art + Arhitektura 1985–2007, na kateri so predstavljena dela priznanega avstralskega arhitekta in umetnika Dala Jonsa Evansa. Jones Evans je vodja pisarne DJE, ki se ukvarja z raznovrstnimi projekti, pri čemer povezuje arhitekturne in umetniške prakse - ustvarja arhitekturne in umetniške projekte, scenografije, gledališke predstave itd.

Maja Ivanič, urednica revije Hiše, ki je skupaj z galerijo Dessa organizirala razstavo, je v spremnem katalogu zapisala: " … V njegovih umetniških in arhitekturnih delih je čutiti avstralsko sproščenost. Navdušujejo s svojo sodobnostjo in inovativnostjo. Z radoživostjo, lahkotnostjo, raznolikostjo. In še več, navdušujejo s svojo resnostjo. Z arhitekturnim znanjem, z obvladovanjem sodobnih tehnologij, z ekološko odgovornostjo, s kulturno in prostorsko identiteto. Predvsem pa je v njih čutiti vznemirljivo radovednost raziskovalca, ki želi z vsakim projektom – potjo v neznano – preseči obstoječe družbene okvire in tehnološke meje. Odražajo mojstrstvo mojstrovega poklica."

Razstava bo na ogled do konca oktobra.

Več:
>>www.dje.com.au

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Galerija Dessa
Židovska steza 4, Ljubljana
Odprto vsak delovnik od 10h-15h

Več:
>>www.dje.com.au
Metalika-Windscreens, Melbourne, 2004

Artwall, Sydney, 2000-2003

na vrh