info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 10. 2007

Prostorsko načrtovanje 2006-2007
V sklopu II. kongresa slovenskih arhitektov, ki bo potekal 9. novembra v Unionski dvorani GH Union v Ljubljani, se je ZAPS letos odločila organizirati tudi razstavo prostorskih načrtovalcev.

Desetdnevno razstavo na kateri sodelujejo slovenski prostorski načrtovalci včlanjeni v ZAPS so odprli včeraj, 16. oktobra, v Hiši Arhitekture na Vegovi 8 v Ljubljani. Otvoritev je s krajšo predstavitvijo del obeležil prof.dr. Andrej Pogačnik, predsednik matične sekcije prostorskih načrtovalcev.

Namen ZAPS je javnosti posebej predstaviti pestrost dela prostorskih načrtovalcev in tako opozoriti tudi na pomen prostorskega načrtovanja. Prostorsko načrtovanje skuša ustvarjalno povezovati razvojne potrebe z mehanizmi varovanja v funkcionalen in harmoničen urbani ter naravni prostor. Prostorski načrt je instrument izvajanja prostorske politike, orodje za oblikovanje prostorske identitete in preprečevanje globalne razpršenosti prostora.

Prostorski načrtovalci, ki se predstavljajo na razstavi v ZAPS-ovem razstavišču so kandidati za pridobitev priznanja "Zlati svinčnik na področju prostorskega planiranja". Komisijo za podelitev nagrad sestavljajo arhitekt prof.dr. Andrej Pogačnik, krajinski arhitekt Jože Novak in gost iz hrvaške arhitekt Srečko Pegan. Nagrade bodo skupaj z drugimi podeljene na II. kongresu slovenskih arhitektov, ki bo letos potekal na temo "identiteta prostora". Razstava prostorskega načrtovanja bo na ogled do 26. oktobra 2007, in sicer od ponedeljka do petka med 10. in 18. uro.


Več:
>>Arhiforum.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Predsednik ZAPS Viktor Pust in predsednik matične sekcije prostorskih načrtovalcev Andrej Pogačnik otvarjata razstavo.
na vrh