info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
17. 10. 2007

Urbanisti v Nišu letos o urbanih izzivih

Jože Kos Grabar
Združenje urbanistov Srbije vabi strokovnjake iz Slovenije in drugih držav k udeležbi na 16. Mednarodnem salonu urbanizma, ki bo kot vsako leto v Nišu (Srbija), in sicer od 8. do 15. novembra 2007.

Udeleženci 16. Salona so lahko poleg članov Združenja urbanistov Srbije tudi zainteresirane organizacije in posamezniki iz Srbije in drugih držav. Vodilna tema 16. Salona je Urbani izzivi z deli v okviru naslednjih devetih kategorij: prostorski plani, generalni plani in plani splošne ureditve, regulacijski plani, urbanistični projekti in realizacije, natečaji, raziskave in študije, uporaba informacijske tehnologije, publikacije in študentska dela. Celotna ali delna postavitev Salona bo predstavljena v mestih-pokroviteljih in v drugim mestih v Srbiji in drugih državah. V okviru 16. Salona bo organiziran tudi simpozij z naslovom "K evropski zakonodaji".

Prijava dela za Salon mora vsebovati grafično ilustracijo dela in tekstualne podatke o delu ter avtorju, vključujoč kratek opis dela, ki bo objavljen v katalogu Salona. Rok prijave del, tj. dostave izpolnjenega prijavnega obrazca z grafično ilustracijo prijavljenega dela, je za udeležence iz Slovenije 20. oktober 2007 (kar je datum dospetja prijave – lahko tudi po e-pošti), rok dostave dela v predpisani obliki za postavitev oz. predstavitev na razstavi pa je 22. oktober 2007. Za vsako prijavljeno delo (razen za študentska dela) je treba plačati kotizacijo, in sicer v višini od 25 do 100 Evrov (+ davek na dodano vrednost). Žirija 16. Salona bo izbrana dela nagradila.

Obrazec za prijavo dela mora vsebovati naslednje informacije: (1) Naziv dela; (2) Kategorija; (3) Avtor(ji) in njegov (njihovi) strokovni naziv(i); (4) Leto izdelave; (5) Institucija; (6) Investitor (Izvajalec); (7) Naslov in kontaktni telefon; (8) Opis dela (kratko besedilo, ki bo natisnjeno v katalogu); (9) Fotografija ali druge vrste grafična ilustracija dela za objavo v barvnem katalogu salona (zaželjen je format širina 18 cm - višina 12 cm ali ilustracija v digitalni obliki).

Kontaktni podatki oz. naslov za dostavo del:
ZDRUŽENJE URBANISTOV SRBIJE, 11000 BEOGRAD, ul. Kneza Miloša 9/1, z oznako "Za 16. SALON"; žiro-račun (za kotizacije) 205-25985-24; Telefon-faks: +381-11-33 47 418, 063 81 05 864, e-pošta: >>urbanist@EUnet.yu ali >>jasna_maricevic@yahoo.com

Podrobnejše informacije:
Jože Kos Grabar
e-pošta: >>joze.kos.grabar@gmail.com

Več:
>>Udruženje urbanista Srbije

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Salon urbanizma je tradicionalna vsakoletna prireditev v organizaciji Združenja urbanistov Srbije, ki prikazuje najpomembnejša aktualna dela na področju prostorskega in urbanističnega planiranja, urbanističnega projektiranja in realizacij.
na vrh