info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
22. 10. 2007

O sodobni japonski arhitekturi

.
Na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo bo v torek, 23.10. ob 17.00 prvo v seriji predavanj o sodobni japonski arhitekturi z naslovom Traditional Japanese House, ki mu bo sledilo četrtkovo predavanje Contemporary Japanese House. Predavala bo hrvaška arhitektka Melita Rački, strokovnjakinja za japonsko arhitekturo in gostujoča profesorica v zimskem semestru.

Program Melite Rački Contemporary Japanese Architecture se osredotoča na razvoj japonske arhitekture od druge polovice 20. stoletja do danes in obsega 6 predavanj. V predavanjih bo Melita Rački predstavila dela in oblikovalske pristope številnih znanih japonskih arhitektov ter ob tem orisala vpliv tradicionalne japonske arhitekture ter filozifije.

Melita Rački je hrvaška arhitekta, ki je diplomirala v Zagrebu in nadaljevala podiplomski študij na tokijski univerzi pod mentorstvom prof. Yoshinobuja Ashihare. Doktorat je opravila pri prof. Fumikhiko Makiju. Na Japonskem je preživela skupno devet let, sedaj pa o japonski arhitekturi predava na različnih univerzah po svetu - na Southern California Institute of Architecture (SCI-Arc), UCLA Extension, Los Angeles; Art Center College of Design, Pasadena, USA; Cal Poly, Pomona, USA; Royal Danish Academy of Fine Arts, Copenhagen; Curtin University, Perth, NTU, Darwin, Australia.

Predavanja:

23.10.2007, 17.00
Traditional Japanese House

25.10.2007, 17.00
Contemporary Japanese House

06.11.2007, 17.00
Voyage a Tokyo – Tokyo GA
Film Wima Wendersa

08.11.2007, 17.00
Tradition - As being transformed

13.11.2007, 17.00
Tradition - As being preserved - Philosophical Influences

16.11.2007, 17.00
Tradition - As being rejected, New Wave – Diversity in Architecture

Vsa predavanja bodo v Plečnikovi predavalnici.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.Tadao Ando, Church of the light

na vrh