info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
23. 10. 2007

V znamenju grafičnega oblikovanja

.
Fundacija Brumen, ustanova za promocijo vidnih sporočil je pripravila že 3. bienale vidnih sporočil Slovenije, ki se je začel včeraj s predavanji svetovno znanih oblikovalcev. Bienale se nadaljuje z današnjo otvoritvijo razstave del, ki so tekmovala za Brumnovo odličje. Otvoritev bo ob 20.00 v Narodni galeriji.


Fundacija Brumen s 3. Bienalom nadaljuje intenzivno organiziranje prireditev, pomembnih za prepoznavnost, utrditev in razvoj grafičnega oblikovanja v Sloveniji. Po odmevnih pomladnih razstavah hrvaškega oblikovanja 040506 in TDC52 (Type Directors Cluba iz New Yorka) jeseni nadaljuje z bienalnim pregledom oblikovanja na Slovenskem ter obenem podpira tudi 1. bienale slovenske neodvisne ilustracije.

Bienalni pregled oblikovanja vidnih sporočil Slovenije postaja s tretjo izdajo že tradicionalen. Do vključno 8. septembra so lahko oblikovalci prijavili svoja dela, ustvarjena med 1. septembrom 2005 in 1. septembrom 2007. Na razpis so prispela dela tako "ustoličenih" oblikovalskih imenih kot tudi mladih avtorjev. 17. in 18. septembra so si člani komisije Ajdin Bašić, Miha Grobler, Radovan Jenko (predsednik), Matevž Medja, Ermin Međedović, Vera Stanković in Slavimir Stojanović pripravili izbor prispelih del, ki so se uvrstila na razstavo in v "tekmo" za Brumnova odličja.
Odličja bo podelila mednarodna žirija v sestavi: Pierre Bernard (F), Irma Boom (Nl), William Drenttel (ZDA), Jessica Helfand (ZDA), Cyprian Koscielniak (Nl/P) na odprtju razstave 23. 10. v ljubljanski Narodni galeriji.
Razstava del bo na ogled od 23. oktobra do 25. novembra, od torka do nedelje, od 10. do 18. ure.

Člani žirije so z včerajšnjimi predavanji v Jakopičevi galeriji predstavili lastno produkcijo in obenem tam pripravili tudi razstavo.Predavanja in razstava sta del vzporednega Mednarodnega oblikovalskega dogodka (m. o. d.). Razstava bo na ogled do 25. novembra.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Več:
>>www.brumen.org
na vrh