info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 10. 2007

Aktualnost Plečnikovega dela v letu 2007
Sklad arhitekta Jožeta Plečnika skupaj z DAL in mednarodno revijo za arhitekturo AB - Arhitektov bilten ter Mestnim muzejem Ljubljana pripravlja okroglo mizo z naslovom 'Plečnik 2007, aktualizacija Plečnikovega dela'. Okrogla miza bo v torek 30. oktobra ob 17h v konferenčni dvorani Mestnega muzeja v Ljubljani.

"Plečnik je danes zanimiv, ker v globalnem pluralističnem času postaja tisti vir, s katerim se lahko neko geografsko nemetropolitansko območje, kot je Slovenija, vzpostavi kot arhitekturni center", je v nedavnem intervjuju za Dnevnik izjavil arhitekt Boštjan Vuga, moderator okrogle mize.

Srečanje je namenjeno predstavitvam in razpravi o aktualnosti Plečnikovega dela za današnji čas in današnje generacije arhitektov. Gre za prispevek organizatorjev k dogodkom v počastitev 50 - letnice arhitektove smrti,

Sodelovali bodo strokovnjaki - arhitekti in kritiki različnih pogledov, generacij in ‘povezav’ s Plečnikom iz domačega in mednarodnega okolja. Po srečanju bo izšla posebna številka revije AB na temo 'aktualnost Plečnika'. Diskusija na okrogli mizi bo posneta in objavljena v omenjeni številki.

Udeleženci srečanja bodo tuji in domači strokovnjaki: prof. dr. Akos Moravansky (vodja katedre za arhitekturno teorijo na ETH Zuerich), prof. Andreas Ruby (Berlin), Johan Bettum (Oslo), mag. Igor Kebel (Ljubljana, Amsterdam), Andrej Hrausky (DAL, galerija DESSA, Ljubljana).


Več:
>>Boštjan Vuga o Jožetu Plečniku / Dnevnik, 29.09.2007

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

ALBIN KUŠAR
Brez naslova, 29.10. 2007, 00:40

PLEČNIKOVE ZAČETNE KOMPOZICIJE SO PRAV NEMOGOČE IN MUČNE, NI BIL RAVNO VELIK TALENT, IMEL PA JE VOLJO, TAKO DA JE Z LETI MOČNO NAPREDOVAL.

Rok Pernuš
Brez naslova, 29.10. 2007, 12:30

Ta Plečnik je kot star vampir, ki noče umret....

Rok Pernuš
Brez naslova, 29.10. 2007, 12:33

njegovi apostoli pa kot verska sekta, ki parazitira na njegovem kultu osebnosti....

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh