info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
29. 10. 2007

Še ena slovenska piramida
Na Griču nad Bičem pri Velikem Gabru so v nedeljo otvorili nenavadno piramido, pravzaprav tetraeder. "Namen je ustaviti človeka in ga pripeljati na ta hrib," pravi Damjan Popelar, ki upa, da bo piramida-drevo postala mesto srečevanja in druženja.

Arhitekt Damjan Popelar in njegovi sodelavci so osamelo drevo, staro hruško, nad dolenjsko avtocesto uokvirili z leseno skeletno konstrukcijo, izdelano iz smrekovih sušic. Popelar je se je podobnih projektov v preteklosti že loteval. Znana je njegova kamnita spirala na Otlici nad Ajdovščino (2005) in opletene vrbe v Praprečah (2006) in Prelesju (2007). S temi projekti, kot pravi, želi človeka usmerjati v razmišljanje o odnosu med njim in naravo oz. prostorom, v katerem živi.

Popelar upa, da bo prostor okrog stare hruške nad Bičem pri Velikem Gabru zaživel kot prizorišče prireditev, koncertov, razstave ipd.. Piramida bo na Griču nad Bičem stala vsaj leto dni in v tem času doživela tudi vse letne preobrazbe mogočne hruške.


Več:
>>www.lokalno.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.www.lokalno.si


www.lokalno.si
na vrh