info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 11. 2007

Izpopolnjena Formula tudi v Ljubljani
Projekt Formula nova Ljubljana, ki je leta 2006 predstavljal Slovenijo na 10. beneškem arhitekturnem bienalu, je do 9. decembra na ogled v galeriji Vžigalica nasproti Križank. Razstava projektov, ki so nastali v arhitekturni pisarni SadarVuga je tokrat dopolnjena z novimi projekti, ki so nastali v zadnjem času.

Med drugim si je na njej mogoče ogledati tudi novi, skoraj 100 m visok kontrolni stolp, ki naj bi ga kmalu pričeli graditi na Brniškem letališču. Veliko pozornosti zbuja tudi projekt za športni center v Stožicah z novo športno dvorano in novim stadionom, za katerega Mestna občina Ljubljana z razpisom išče sovlagatelja. Med novejšimi predstavljenimi projekti je tudi Festivalski center v Sheffieldu, kamor so bili arhitekti povabljeni na natečaj in za predlog prejeli drugo nagrado.

Komisar beneške razstave je bil Tomaž Brate, ki je tudi avtor uvodnega besedila v katalogu (Actar, 2006).


Več:
>>Sadar Vuga Arhitekti
>>Actar / Formula New Ljubljana

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Rok
"Slovenska imena nakupovalnih centrov", 7.12. 2007, 12:56

Projekt izgleda zelo fajn, vendar upam da nakupovalni središčem ne bodo dajali TUJIH IMEN! Kot piše na strani Sadar vuga arhitekti bomo dobili novi SHOPPING CENTRE STOŽICE (ali je to zato, da tujci, ki si ogledajo stran vedo kaj bo tam stalo)
Ali je tako grdo, če bi imeli slovensko napisano NAKUPOVALNO SREDIŠČE STOŽICE!

Upam da bomo od sedaj imeli samo še slovenska imena, ker je že preveč City park, Euro park, ...


Frančišek
Imena, 7.12. 2007, 13:08

Rok, odgovor na vprašanje, če je slovenski napis grd, je DA! Zelo grd je in za jezik zlomit. Šoping center se sliši stokrat boljše. Ali pa Šoping Meka...

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Športni park Stožice, SVA in AKKA 2007


na vrh