info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
17. 11. 2007

V šolah več o vrednotah prostora

Maja Simoneti, Maša Šorn, LUZ, d.d., projektni partner
Ljubljana bo 3. in 4. decembra 2007 gostila dvodnevno zaključno konferenco projekta R.A.V.E. Space, ki se izvaja v okviru programa INTERREG IIIB CADSES. Projektni partnerji iz petih držav (Italija, Poljska, Grčija, Črna gora in Slovenija) bodo zainteresirani strokovni javnosti predstavili rezultate projekta. Konferenca bo potekal pod vodstvom vodilnega partnerja, Ministrstva za okolje in prostor RS, in v organizacijski izvedbi CEI (Centralno evropska iniciativa) iz Trsta.

Osnovni namen projekta R.A.V.E. Space (Raising Awareness of Values of Space through the Process of Education ) je bil proučiti možnosti za povečanje stopnje zavedanja o vrednotah prostora v osnovnem in srednješolskem izobraževalnem procesu. Raziskovalno delo je potrdilo potrebo po vključevanju novih vsebin v izobraževalni proces in nakazalo različne možnosti za vključevanje novih vsebin v šolsko delo ter potrdilo potrebo po pripravi učiteljev na novosti, ki jih kot potrebne prepoznavajo tudi oni. Rezultati projekta tudi kažejo, da je za uvajanje novosti zelo pomembno koordinirano delovanje različnih akterjev, zagotavljanje sredstev in kadrov. Tuji zgledi kažejo, da je v primeru resne namere za dosego sprememb in zagotovitev potrebnih podpornih ukrepov, dobro oblikovati strategijo.

Za razmere Sloveniji oziroma slovenskem šolstvu je projekt potekal v zelo naklonjenih okoliščinah spreminjanja učnih načrtov in glede na izbiro slovenskih partnerjev (Oddelek za geografijo, FF UL, Geografski inštitut Ivana Melika SAZU in LUZ d.d.) ter predvsem podporo vodilnega partnerja (MOP RS) zato dal tudi že prve dobre rezultate tako pri dopolnjevanju učnih načrtov in izobraževanju učiteljev za razvoj večje prostorske občutljivosti .

Zaključna konferenca projekta R.A.V.E. Space je priložnost za razširitev ugotovitev v širšo strokovno javnost, pedagoško in prostorsko načrtovalsko, ter za prenos sporočil projekta tudi do tistih, ki lahko ključno prispevajo k temu, da proces ozaveščanja prostorskih vrednot v osnovni in srednji šoli steče preko kar se da raznolikih ukrepov na čisto praktični ravni vsakodnevnega dela in življenja v šolah.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku, udeležba je brezplačna. Prijava obvezna! Informativna brošura, program in prijavni obrazec (prijava do 25. novembra)


Več:
>>R.A.V.E. Space
>>program konference
>>prijavni obrazec
>>brošura

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh