info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
18. 11. 2007

Mreža secesijskih mest s spletnim časopisom

Breda Mihelič
Mednarodna mreža Réseau Art Nouveau Network (RANN) deluje od leta 1999 in je doslej uspešno izvedla že dva projekta v programu Kultura 2000. Rezultati so objavljeni na spletni strani mreže >>www.artnouveau-net.eu in so bili izdani v beli knjigi Art nouveau Today , publikacije za otroke, publikacije za mladino, zbornik predavanj, katalog razstave za otroke, katalog razstave za odrasle itd.) Najpomembnejši rezultat drugega projekta – mednarodna potujoča razstava Nova umetnost- vizije in resničnost/ Art Nouveau in Progress/ Art nouveau en projets - je bila na ogled v začetku leta 2006 v Narodnem muzeju Slovenije v Ljubljani.

Od koncu leta 2005 mreža RANN v okviru programa EU Kultura 2000 izvaja nov triletni projekt Art Nouveau & Society, nosilec projekta in uradni so organizator projekta za mesto Ljubljana je Urbanistični inštitut RS. V okviru tega novega projekta RANN izvaja vrsto dejavnosti - najpomembnejša pa je priprava velike mednarodne multimedijske razstave z delovnim naslovom Art nouveau & Society / Nova umetnost & družba, ki jih bo odprta v maju 2008 sočasno v vseh partnerskih mestih. V Ljubljani jo bo gostila Narodna galerija.

Da bi mreža postala čimbolj razpoznavna, da bi bili rezultati njenega dela in akcij dostopni tudi širši javnosti in da bi se znanje in zavest o tej umetnostni dediščini čimbolj razširila tako med laično kot strokovno javnostjo, med otroci, mladino in odraslimi, je mreža letos začela izdajati tudi spletni časopis. V tej pošti Vam pošiljamo 3. številko in upamo, da jo boste z veseljem in z zanimanjem prebrali in da vas bo spodbudila tudi k ogledu naše spletne strani >>www.artnouveau-net.eu, na kateri boste našli več informacij o gibanju, ki je na prelomu 19. stoletja zajelo celo Evropo in seglo celo izven nje. Tako časopis kot spletna stran sta zaenkrat le v dvojezični, angleško francoski verziji (z izjemo strani za mladino in otroke, ki so že prevedene v slovenščino), načrtujemo pa in si prizadevamo za finančna sredstva, da bi v naslednji fazi lahko stran prevajali in časopis izdajali tudi v slovenščini.


Več:
>>Réseau Art Nouveau Network
>>Newsletter 3 / November 2007

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Riga

na vrh