info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
28. 11. 2007

O zgodovini arhitekture in o arhitekturni zgodovini

.
Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije prirejata dvodnevni posvet na temo arhitekturne zgodovine. Potekal bo v prostorih Restavratorskega centra na Poljanski cesti 40 v Ljubljani, v petek 30. novembra in soboto 1. decembra, oba dneva ob 9. uri.

V času vse bolj živahne graditeljske dejavnosti in opazne sodobne arhitekture je pomen arhitekturne dediščine še toliko večji. Oziranje po preteklih dosežkih in zmotah je lahko pomembno vodilo bodisi kot zgled, spomin ali svarilo.

K arhitekturni zgodovini bodo pristopili različni poznavalci arhitekturne zgodovine – od umetnostnih zgodovinarjev preko arhitektov in gradbenikov do konzervatorjev, sociologov in filozofov. Tema posveta bo obsegala tako vprašanja same arhitekturne zgodovine kot tudi nova spoznanja o posameznih obdobjih, arhitektih in stavbah ter o varovanju in ohranjanju arhitekturnih spomenikov. Čas bo poleg pripevkom namenjen še izmenjavi mnenj in spodbud.

Simpozij je posvečen enemu plodovitejših izmed slovenskih arhitekturnih zgodovinarjev Nacetu Šumiju, ki je preminil lansko leto.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Povzetki referatov (*.pdf 180kB)


na vrh