info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
30. 11. 2007

Krajinsko načrtovanje: zgodovina vplivnih idej
Oddelek za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete in Mestni muzej Ljubljana, ob prejemu častnega doktorata Univerze v Ljubljani, organizirata predavanje prof. dr. Carla Steinitza "Lanscape planninig: a history of influential ideas". Predavanje bo 5. decembra ob 17. uri v atriju Mestnega muzeja Ljubljana.

Dr. Carl Steinitz s Podiplomske šole oblikovanja na Univerzi Harward, Cambridge, ZDA bo prejel častni doktorat Univerze v Ljubljani na podlagi predloga Biotehniške fakultete. Ob letošnjem Tednu univerze bo častni doktorat prejel tudi dr. Umberto Eco.

Carl Steinitz je profesor krajinske arhitekture in načrtovanja. Je eden od pionirjev uporabe geografskih informacijskih sistemov za modeliranje in analizo prostora. Doktorat bo prejel tudi za svoj prispevek k razvoju in utrjevanju študija krajinske arhitekture na UL in za razvoj prostorskega planiranja v Sloveniji. Profesor Steinitz na Harvardu poučuje že od leta 1966, priznane so njegove metode za krajinsko analizo ter vizualno kakovost in delo na področju proučevanja sprememb v krajini.


Več:
>>Univerza v Ljubljani
>>Carl Steinitz

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnez
krajinarstvo ni krajinska arhitektura ampak likovna smer, 30.11. 2007, 15:04

samo to...

Anonimnez
Kaj pa..., 30.11. 2007, 17:43

... landscaping?

Anonimnez
Brez naslova, 2.12. 2007, 15:30

poudaril sem samo napako v prevodu naslova predavanja, ker avtor novice očitno ne pozna pojma krajinarstvno.

SSKJ:
krajinarstvo -a s (i) um. slikarstvo, ki
upodablja pokrajino: gojiti krajinarstvo; lirično
krajinarstvo / profesor za krajinarstvo

Angleški naslov je
"Lanscape planninig: a history of influential ideas";
in "ladscape planning" se prav lepo prevede v "krajinsko planiranje".

Hvala


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh