info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
30. 11. 2007

Še o ljubljanskih stavbah in ljudeh
Sredi decembra 2007 bo izšla nova, tretja knjiga Boga Zupančiča iz serije Usode ljubljanskih stavb in ljudi. Tokratna izdaja obdeluje obdobje od leta 1949 do 1972. Knjiga predstavlja 24 ljubljanskih zgodb, povezanih z zanimivo arhitekturo.

Knjiga je opremljena z bogatim slikovnim gradivom. Predgovor k knjigi je napisala znana slovenska publicistka dr. Manca Košir, oblikoval pa jo je Primož Pislak. Pislak je letos za oblikovanje prejšnje knjige Usode ljubljanskih stavb in ljudi prejel nagrado Brumen. Knjiga ni namenjena samo arhitektom, ampak vsem, ki jih zanima urbana zgodovina prestolnice.

Najnovejše delo Boga Zupančiča ima 128 strani in je opremljeno z okoli 160 fotografijami, krajšimi biografijami omenjenih arhitektov, imenskim kazalom in zemljevidom, tako da bo stavbe mogoče tudi poiskati in si jih ogledati. Cena knjige je 36,72 evrov. Založil jo je KUD Polis, Beethovnova 14, 1000 Ljubljana.


Informacije:
>>bogo.zupancic@guest.arnes.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Višina Trgovske akademije ni bila pogodu vladnim uradnikom; spopad se je po posredovanju arhitekta Vladimirja Šubica končal v korist šolnikov (iz zbirke Zmaga Tančiča)


na vrh