info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
30. 1. 2008

Prijavite se na 21. BIO!
Oktobra bo vrata odprl 21. BIO. Organizacijski odbor bienala industrijskega oblikovanja pa že danes vabi k prijavi najnovejših oblikovalskih dosežkov za sodelovanje na jesenski razstavi. Prijava bo potekala med 18. februarjem in 11. aprilom.

BIO, ki poteka že od leta 1964, je uspel preživeti kritične tranzicijske čase, ki so bili težki tudi za industrijske oblikovalce. Tako je danes po navedbah organizacijskega odbora BIO ena redkih prireditev na svetu, ki redno predstavlja strokovno izbrane izdelke in oblikovalske zasnove. Namen ustanovitve BIO, je bil sistematično pospeševanje dviga kakovosti izdelkov. Prireditelji s tem namenom razstavljajo domače dosežke industrijskega oblikovanja in jih primerjajo s tujimi. Tudi danes si BIO prizadeva, da bi industrijske izdelke obravnavali kot predmete s funkcionalno in likovno, ne le tržno vrednostjo. Vzpodbujati in vzgajati želi potrošnike in vplivati na uveljavitev oblikovanja tudi na širšem področju.

Tudi letos bo dela za razstavo izbrala mednarodna izbirna komisija, ki bo enakovredno proučila prijave in bo za razstavo naredila izbor najaktualnejšega s področja industrijskega oblikovanja, vidnih sporočil in oblikovalskih zasnov. Med kriteriji na podlagi katerih bo ocenjevala dela, bodo inovativnost, kakovost celovite rešitve, aktualnost, funkcionalnost, ekonomičnost, oblikovanje z zavestjo družbene odgovornosti in usmerjenost k trajnostnemu razvoju.


Več:
>>Bienale industrijskega oblikovanja

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

BIO 19, Častna pohvala. Sedež Fly. Mark Robson, Zanotta spa, Nova Milanese


BIO 20, Priznanje za dobro zasnovo. Ognjevarni fasadni panel z globoko profilacijo Sekanka. David Cugelj, Slovenija


BIO 20, Nagrada RTV Slovenija za študentsko delo. Kolo s pomožnim motorjem Motos. Primož Porenta, Lojze Čemažar, Kristijan Levstek, Iztok Žgavec, Slovenija
na vrh