info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
7. 2. 2008

Arhitekturni geto pod Alpami
Marca se bo v Ljubljani odvil 4. arhitekturni bienale Ljubljana. Tokratna tema bienala bo "Sodobni geto", dogajanje pa se bo vrtelo med Mestnim muzejem, galerijo Vžigalica in Jakopičevo galerijo. Med povabljenimi tokrat sicer ni "starhitektov" kot je Koolhaas. Program pa tudi zaradi tega letos izgleda pomlajeno in zanimivo.

Bienale bo, kot smo že vajeni, nabit s številnimi razstavami, predavanji, filmskimi projekcijami in predstavitvami. Predstavili bodo nominirance za Globalno nagrado za trajnostno arhitekturo (Global Award for Sustainable Architecture) in otvorili razstavo nominiranih del. V Mestnem muzeju bo 7. marca potekala slovenska predstavitev knjige "Looking at European Architecture: a Critical View”, ki ponuja pregled kritičnih člankov o razvoju evropskih mest in prinaša tudi prispevek direktorice bienala Špele Hudnik in Trajektovega urednika Matevža Čelika.

Dogodki bodo doživeli vrhunec 10. marca, ko bo na bienalu potekala okrogla miza z naslovom "Ljubljana - sodobni geto". Na bienale prihajajo številni zanimivi mednarodni udeleženci. Med tistimi, ki bodo zbujali največ pozornosti, pa bo nedvomno kitajska sekcija, ki bo nastopila 14. marca.


Več:
>>Contemporary Ghetto

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Contemporary Ghettona vrh