info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
21. 2. 2008

Gibljiva arhitektura v Kapelici
Hyperbody je eden redkih studiev na svetu, ki v gradbeništvu eksperimentirajo na področju rešitev, katerih cilj je proaktivna arhitektura, sposobna hitrih odzivov na spremembe v okolju. Delo studia bodo predstavili v galeriji Kapelica v Ljubljani v torek, 26. februarja 2008 ob 21.00.

Ustanovitelj skupine Hyperbody Research Group, v kateri na eksperimentalen način nastajajo interaktivne konstrukcije, namenjene realnim in virtualnim okoljem, je Kas Oosterhuis.

Oosterhuis je od leta 2000 profesor na Fakulteti za arhitekturo v Delftu, kjer se ukvarja s kinetičnimi rešitvami, ki so primerne za arhitekturne zasnove. Poleg svoje akademske kariere je zelo aktiven tudi v praksi, saj je realiziral več objektov, postavil več razstav in za oboje bil večkrat nagrajen. V svojem akademskem delu izobražuje arhitekte, ki želijo razvijati svoje arhitekturno znanje še z znanji iz kibernetike.

Koncept in delo studia Hyperbody bo v Kapelici predstavil raziskovalec Dieter Vandoren.


Več:
>>Oosterhuis
>>Kapelica

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Oosterhuis

Kapelica

na vrh