info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
22. 2. 2008

Oživljanje Slovenske ceste

Matevž Čelik
V podhodu Ajdovščina (pri Metalki) bodo prihodnji četrtek, 28.02.2008 otvorili nov prostor za vizualno umetnost, knjigo, teorijo, arhitekturo in zvok. Poimenovali so ga Kapsula, z njim pa bo upravljal P.A.R.A.S.I.T.E., zavod Tadeja Pogačarja, ki vodi že galerijo P 74 v Šentvidu.

Kapsula v podhodu Ajdovscina naj bi predstavljala del projekta oživljanja posameznih območij okrog Slovenske ceste. Posebej podhodi so v zadnjih letih močno nazadovali, z vzpostavitvijo novega razstavnega prostora pa naj bi podhod med Figovcem in Metalko zaživel. Otvoritev Kapsule naj bi bila del obsežnejšega projekta Slovenska cesta, ki nastaja pod okriljem Mestne občine Ljubljana in se zanj osebno zavzema podžupan Janez Koželj.

Kot obljubljajo pri zavodu P.A.R.A.S.I.T.E., naj bi Kapsula poleg razstavne dejavnosti, predavanj, okroglih miz in pogovorov na različne teme, ponujala tudi manjšo knjigarno s specializiranim izborom knjig, revij, časopisov, umetniških publikacij in drugega.

Glede na to, da se eden številnih pomenov besede kapsula nanaša na zdravila, se nadejamo, da bo podhod Ajdovščina, s tem, ko bo "pogoltnil" Kapsulo, ozdravel in ponovno zadihal. Kako se bo to zgodilo, lahko preverite že na četrtkovi otvoritvi ob 18.00.


Več:
>>www.kapsula.si (v izgradnji)

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnez
Brez naslova, 24.2. 2008, 17:08

Super! Pričakujemo.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
www.kapsula.si (v izgradnji)


www.mladina.si
na vrh