info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
5. 3. 2008

Oblikovalci o državnih vizualijah

Matevž Čelik
Jutri bo v Štihovi dvorani Cankarjevega doma potekal posvet 'Oblikovanje za državo'. Različne ustanove s področja oblikovanja posvet organizirajo s skupnim ciljem prispevati k boljši praksi vizualnega oblikovanja za javne naročnike.

Nosilec organizacije je Fundacija Brumen, pri tem pa sodelujejo tudi ostale ustanove, ki v Sloveniji delujejo na področju oblikovanja: Akademija za likovno umetnost, D-magazin, Društvo oblikovalcev Slovenije, revija Emzin, Fakulteta za arhitekturo. Na posvetu organizatorji želijo osvetliti vlogo in pomen oblikovanja pri prepoznavnosti države na vseh ravneh - od državnih insignij, prek dogodkov v gospodarstvu, znanosti, kulturi, politiki ..., do konkretnih izdelkov in storitev.

Na strokovnem posvetu 'Oblikovanje za državo' bodo oblikovalci v razpravi in s predstavitvijo dobrih primerov skušali prispevati k boljšim praktičnim rešitvam v vizualnem oblikovanju izdelkov, s katerimi se predstavlja Slovenija. K udeležbi na posvetu so vabljeni različni predstavniki oblikovalske javnosti, državne uprave in mediji.

Strokovni dialog med izvedenci s področja oblikovanja in sorodnimi strokovnimi področji ter državnimi in javnimi ustanovami - naročniki oblikovalskih storitev - bo v četrtek 6. 3. 2008, med 10.00 in 14.00, v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.


Več:
>>Fundacija Brumen
>>Državni simboli... TrajekT 20.11.2003

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Fundacija Brumen
>>Državni simboli...
TrajekT 20.11.2003na vrh