info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
5. 3. 2008

Na sodno stavbo so pozabili

Matevž Čelik
Medtem ko vodstvo ZAPS išče široko podporo svojim stališčem do Zakona o arhitekturni in inženirski dejavnosti, se na pozive v zvezi z organizacijo natečaja za sodno stavbo ne odziva. Upravni odbor in komisija do danes še nista uspela odgovoriti natečajnikom, ki so vložili vsebinski ugovor na odločitev komisije.

Dierktor arhitekturne pisarne Prima, ki je vložila vsebinski ugovor je zato upravnemu odboru ZAPS poslal opomnik, v katerem jih je pozval, da obravnavajo tako njihov ugovor kot poziv po razveljavitvi natečaja in jim nanju odgovorijo s svojim uradnim stališčem. Poziv za razveljavitev je upravni odbor prejel že januarja, ugovor pa je bil vložen že pred dvema mesecema.

Kot pravi Prijon, pričakuje, da se bo upravni odbor vsaj odzval na pobudo večjega števila članov. Prijon opozarja, da UO po pravilniku o natečajih sestavlja del organa, ki odloča o usodi natečajev pri katerih je bila vložena pritožba na vsebinsko odločitev komisije. Zato je UO vsekakor pristojen za odločanje o vloženi pobudi.

Tudi naročnik, Ministrstvo za pravosodje, še ni sprejel sklepa o zaključku natečaja, niti ni odgovoril na poziv Priminega odvetnika v začetku februarja za "izdajo odločbe v postopku javnega natečaja". Natečaj pravno formalno tako še vedno ni zaključen.


Več:
>>Trije razlogi za ponovitev natečaja
TrajekT 11.02.2008
>>Natečaj za sodno stavbo še ni zaključen
TrajekT 05.02.2008
>>Proti nesmislu in povprečnosti
TrajekT 30.01.2008
>>Ali je izbrani projekt najboljša rešitev?
TrajekT 21.12.2007
>>Bo nova sodna stavba utesnjena?
TrajekT 22.08.2007

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnez
Brez naslova, 5.3. 2008, 12:33

Ali se sodne palače akcija za poglobitev tirov in torej sprememba zazidalnega načrta ne tiče?

Držanič
Zna biti,, 5.3. 2008, 14:51

da bo MP tole zadevo malo odlagalo do faze, ko se bo z materijo ukvarjala nova sestava na ministrstvu.
Ni, da bi se človek v zobe dajal, volitve pa bodo itak 21. septembra, kar pomeni, da bodo odločitve tekle enkrat do 15. julija, od takrat naprej pa bodo samo še tehnikalije....Nova vlada bo formirana enkrat v letošnjem novembru, potem bo veseli december, skratka resne diskusije se bodo verjetno začele januarja 2009.


Gorazd
Brez naslova, 8.3. 2008, 06:55

Da so pozabili na sodno, je samo kamenček v mozaiku vseh pozabljanj odgovornosti vodstva. Vodstvo zbornice je vedno mislilo predvsem nase in na svoj obstoj ter nikoli na nikogar in ničesar drugega.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Trije razlogi za ponovitev natečaja
TrajekT 11.02.2008
Natečaj za sodno stavbo še ni zaključen
TrajekT 05.02.2008
Proti nesmislu in povprečnosti
TrajekT 30.01.2008
Ali je izbrani projekt najboljša rešitev?
TrajekT 21.12.2007
Bo nova sodna stavba utesnjena?
TrajekT 22.08.2007

Maketa volumnov nove sodne stavbe, kakor so bili predpisani v natečaju.

na vrh