info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
9. 3. 2008

Študentski predlogi za Mariborsko jezero

Uredništvo
Mestna občina Maribor bo predstavila zaključke urbanistično- arhitekturne delavnice, ki jo je izvedla za območje Mariborskega jezera. Udeleženci delavnice so obdelovali področje med hidroelektrarno Mariborski otok in ruškim mostom čez Dravo.

Na razstavi bodo predstavljene strategije, koncepti in projekti za tri območja ob jezeru. Prvi del je obravnaval Mariborsko jezero kot celoto, ki je zaradi svoje naravne kakovosti in neposredne bližine mesta za Mariborčane izrednega pomena za rekreacijo, šport in kulturo. V drugem delu so se študentje posebej posvetili območju bivšega motela in minigolfa v Bresternici, kjer je nujna umestitev programa in grajenih struktur na takšen način, da bodo nadgradile že obstoječe naravne kvalitete. Tretjo nalogo na delavnici pa je predstavljalo območje veslaškega kluba, ki je eno izmed najlepših ter hkrati najbolj izpostavljenih območij na Mariborskem jezeru.

Mestna občina Maribor je urbanistično arhitekturno delavnico organizirala zaradi izredne naravne kakovosti širšega območja jezera ter zaradi razvojnih teženj v tem prostoru. Delavnico sta izvajali skupini s Fakultete za arhitekturo v Ljubljani in Katedre za arhitekturo in prostor na Fakulteti za gradbeništvo v Mariboru. Namen delavnice je bil prispevati strokovne in neobremenjene rešitve za obravnavano območje. Študentje z mentorji so del aktivnosti opravili na terenu in v lokalnem kulturnem domu. Tako so se podrobno seznanili s prednostmi in problemi območja ter skušali poiskati primerne rešitve. Vključenost prebivalcev, uporabnikov in lastnikov zemljišč v proces nastajanja prostorskih rešitev je bila pomembna tako za udeležence kot za lokalno skupnost.

Predstavitev delavnice bo v četrtek, 13.marca 2008 ob 17. uri v Pokrajinskem muzeju Maribor, v pritličnih razstavnih prostorih. Zaključki delavnice bodo do 3.aprila 2008 na ogled v razstavnem salonu Urban.


Več:
>>Mestna občina Maribor

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Mestna občina Mariborna vrh