info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
2. 4. 2008

O fotografiji in arhitekturi

.
V Ljubljani je ponovno finski arhitekt Juha Ilonen, gostujoči profesor v drugem semestru na Fakulteti za arhitekturo. Jutri, v četrtek 3.aprila 2008 ob 19.00 bo imel drugo javno predavanje z naslovom Photography and Architecture.

Ilonen je v prvem javnem predavanju z naslovom "Identity Operations: Cities (un)Touched" pred mesecem dni predstavil svoj pogled na pozicijo in vlogo arhitekture v sodobni družbi, ki je vse prej kot ''trendovski''. S kritičnim odnosom do ekonomije in kapitala, ki usmerjata rast in razvoj mest ter njihovih identitet, je Ilonen orisal možnosti alternativnih pristopov.
Tudi v seminarskem delu s študenti se je osredotočil na kreativen in samoiniciativen pristop - bodočim mladim arhitektom ni podal niti lokacije, niti programa in predvidenih sredstev. Lokacije v mestu so si študentje morali poiskati sami, program pa naj bi generirale lokacije same. Gostujoči Finec tako študente vzpodbuja k razumevanju dejstva, da lokacija ni le prazna parcela, temveč potencial, ki le s kreativnim mišljenjem lahko generira vrsto scenarijev za bodočo rabo. Lokacija naj bi razumeli kot priložnost in kot prototip nečesa, kar je vedno lahko izjemno.

V drugem predavanju se bo kot občudovalec dusseldorfske šole za fotografijo, ki sta jo osnovala Hilla in Bernd Becher, osredotočil na fotografijo in arhitekturo.

Vabljeni na predavanje!


Več:
>>Juha Ilonen

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh