info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
8. 4. 2008

"Public open space" se odpira

Uredništvo
Z razstavo "Načrti za ureditev javnega prostora" se v sredo 9. aprila 2008 v Ljubljani pričenja mednarodna konferenca "Public open Space". V letu predsedovanja Slovenije Evropski uniji bo to eden večjih mednarodnih dogodkov s področja prostorskega načrtovanja.

Razstava, ki jo bodo otvorili v sredo ob 19.00 v Jakopičevi galeriji, bo prikazala primere dobre prakse in posebnosti na področju urejanja javnih površin v slovenskem prostoru. Predstavljene bodo izkušnje, uspehi, problemi ter predlogi na področju urejanja javnih zelenih površin.

V Jakopičevi galeriji se bodo v naslednjih dveh dneh odvijala tudi predavanja, razprave in okrogla miza. Prvi dan konference v četrtek, 10. aprila bo namenjen predstavitvam prispevkov mednarodnih udeležencev. Na konferenco prihajajo strokovnjaki iz različnih držav: Robert Holden, Marc Treib, Edward Robbins, Catharine Ward Thompson, Henry Bava, Martin Søberg, Pieter Van den Berk in Antonio Poças. Konec prvega dne bo na konferenci prvič predstavljena "Sofijska deklaracija o mestnih zelenih površinah/The Sofia declaration for urban green spaces".

V petek, 11. aprila bodo svoje poglede predstavili slovenski predavatelji: Janez Marušič, Barbara Goličnik, Ina Šuklje Erjavec, Jurij Sadar, Romana Kačič, Špela Verovšek, Katja Žagar, Aleksander Ostan, Marija Prašin Kolbezen, Nataša Bučar Draksler, Danilo Kozoderc, Alenka Korenjak, Nevenka Koprivšek, Miranda Veljačić in Dinko Perazić.

V popoldanskem času bo na sporedu še okrogla miza, na kateri bodo sodelovali ljubljanski podžupan Janez Koželj, predstavniki mestnih uprav iz Reke in Novega Mesta, predsednik uprave BTC City, Jože Mermal, sociologi s fakultete za družbene vede, krajinski arhitekti in arhitekti. Konferenca se bo zaključila v poznih popoldanskih urah.


Več:
>>Public open Space / DKAS

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Public open Space / DKAS

Konferenca "Public open Space" bo potekala od 9. - 11. aprila 2008 v Jakopičevi galeriji v Ljubljani. Organizirajo jo Društvo krajinskih arhitektov Slovenije, Oddelek za krajinsko arhitekturo Biotehniške faklultete UL in Mestna občina Ljubljana.


na vrh