info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
8. 4. 2008

Pred konferenco Treib še dve predavanji
Marc Treib, ki v Ljubljano prihaja na konferenco "Public open Space", bo pred pričetkom konference imel še dve predavanji. Danes bo na Fakulteti za arhitekturo ob 18.00 izvedel predavanje z naslovom Woodland Cemetery, jutri ob 10.00 pa bo na Oddelku za krajinsko arhitekturo BTF predavanje z naslovom Modern Landscape Architecture in California.

Marc Treib je profesor za arhitekturo na University of California, Berkeley. V Ljubljano je prišel na povabilo organizatorjev konference "Public open Space", kjer bo v četrtek v Jakopičevi galeriji izvedel predavanje z naslovom "Alone Together". Na predhodnem predavanju na FA se bo Treib kot avtor številnih knjig o krajinski arhitekturi osredotočil na dela skandinavskih arhitektov Sigurda Lewerentza – pokopališče v Enskedeju in Gunnarja Asplunda.

Poleg arhitekturne prakse je avtor številnih monografij in publikacij o arhitekturi, krajinski arhitekturi in industrijskem in grafičnem oblikovanju ter urednik številnih publikacij. Marc Treib je dobitnik številnih prestižnih nagrad in štipendij: nagrada ASLA (Ameriško društvo krajinskih arhitektov), Fullbright, Guggenheim, American Academy in Rome. Izbrane monografije: Settings and Stray Paths: Writings and Landscapes and Gardens (2005), Thomas Dolliver Church, Landscape Architect, Ed. (2003), The Architecture of Landscape, 1940-1960, Ed. (2002), Space Calculated in Seconds: The Philips Pavilion, Le Corbusier, Edgard Varese (1996), An Everyday Modernism: The House of William Wurster, Ed. (1995)....
Več:
>>Public open Space / DKAS

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Public open Space / DKAS

Konferenca "Public open Space" bo potekala od 9. - 11. aprila 2008 v Jakopičevi galeriji v Ljubljani. Organizirajo jo Društvo krajinskih arhitektov Slovenije, Oddelek za krajinsko arhitekturo Biotehniške faklultete UL in Mestna občina Ljubljana.
na vrh