info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 4. 2008

Skandinavci prodajajo eko-digi mesta
Evropsko društvo za poslovno odličnost in Zavod Vrsnik organizirata predstavitev koncepta ekološko digitalnega mesta. Eco–digi city je koncept sodobnega mesta, ki ga je razvilo skandinavsko podjetje. Predstavitev bo v četrtek, 24. aprila, ob 14. uri v veliki sejni dvorani MOL na Magistratu.

Koncept uravnoteženo povezuje ekonomske, ekološke in trajnostne rešitve, podprte z informacijsko tehnologijo. Ponuja rešitve za multifunkcionalne urbane gradnje, katerih namen je doseči čim boljše ravnovesje med človekom in naravo.

Predstavitev bo potekala v angleškem jeziku, brez prevajanja. Trajnostne rešitve ekološko-digitalnih mest bo predstavil finski arhitekt Mauri Tommila. O prilagoditvi koncepta ekološko-digitalnega mesta v različna okolja bo spregovoril prof. Jarmo I. Suominen, s čikaškega MIT. Podpredsednik Nokie-Siemens Antti Korhonen bo nastopil s prispevkom o tem, kako delo postaja mobilno, prof. Lars R. Bylund iz Norveške pa bo predstavli učinkovito rabo energije v zgradbah. Šved Bjorn Qvist bo spregovoril o trajnostni urbani infrastrukturi.

Nekatera skandinavska mesta oz. mestna območja, se že razvijajo v skladu s konceptom ekološko digitalnega mesta skupine e.d. City Consulting. Znana primera sta predvsem finski Suurpelto in švedski Hammarby Sjostad.


Več:
>>e.d. City Consulting
>>Suurpelto
>>Hammarby Sjostad

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh