info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
22. 4. 2008

Mednarodni natečaj za zagrebški Kaptol

Matevž Čelik
Združenje hrvaških arhitektov in mesto Zagreb organizirata mednarodni javni natečaj za idejno urbanistično rešitev ureditve Kaptola v Zagrebu. Pravico do sodelovanja na natečaju imajo arhitekti, krajinski arhitekti, urbanisti, prostorski načrtovalci in umetniki.

Namen natečaja je pridobiti najboljši predlog za urbanistično ureditev in arhitekturne rešitve za Kaptol, ki bodo uporabljene kot veljavna strokovna podlaga za pripravo integralnih urbanističnih aktov za razvoj tega območja.

Cilj natečaja je preveritev Kaptola v luči bogatega zgodovinskega izročila, identitete, vsebin in prometne ureditve. Podati bo potrebno smernice za preureditev zelo pomembnega območja, ki ga omejujejo Tkalčičeva ulica na zahodu, Ribnjak na vzhodu, Pod zidom, Cesarčeva in Vlaška ulica na jugu ter Zvonarnička in Degenova na severu. Posebne pozornosti naj bi bil deležen Kaptol in prostor okrog zagrebške stolnice. Ob upoštevanju zgodovinske vrednosti prostora naj bi natečaj prinesel tudi rešitve za nujno omejitev prometa in izboljšanje kakovosti talnih in komunalnih ureditev ter predloge za umestitev muzeja, zakladnice in nadškofijskega arhiva.

Natečaj se je pričel 03. marca 2008, rok za postavljanje vprašanj je 05. maj 2008, elaborate pa bo potrebno oddati 01. julija 2008 do 7. ure zvečer. Za zmagovalca je predvidena nagrada 16.500 €, celoten natečajni sklad pa znaša 39.000 €. V natečajno žiriji sodelujejo ugledni hrvaški arhitekti, med njimi Nikola Bašić, Saša Begović, Alan Kostrenčić. Pridružil pa se jim je tudi Dietmar Steiner, direktor Architekturzentruma z Dunaja.


Več:
>>Udruženje hrvatskih arhitekata

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Udruženje hrvatskih arhitekata


na vrh