info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
7. 5. 2008

Japonci v Zagrebu in Dubrovniku
Konec tega tedna na hrvaško prihaja cela vrsta zanimivih japonskih arhitektov. V Zagrebu in Dubrovniku bodo nastopili na Japonskih Dnevih Orisa, ki jih prireja Arhitekst. Med drugim prihaja tudi Pritzkerjev nagrajenec Fumihiko Maki. Predavanja v hrvaški prestolnici bodo potekala v dvorani Vatroslav Lisinski, v Dubrovniku pa na trdnjavi Revelin.

Na japonskih dnevih Orisa bodo slušatelje s svojim delom seznanili Fumihiko Maki, Kengo Kuma, Yoshihari Tsukamoto in Momoyo Kaijima iz ateljeja Bow-Wow ter Tetsuo Furuichi. Fumihiko Maki je zaslovel že v 1960-ih, med neštete projekte, ki jih izvaja po vsem svetu pa bo v svoj portfolio leta 2012 lahko vpisal tudi enega od stolpov na mestu porušenega WTC v New Yorku (na sliki skrajno desno). Tudi Kengo Kuma spada med staroste japonske arhitekture, ki ga odlikuje predvsem tankočuten odnos do tradicije, ki jo spretno prevaja v sodobnost. Atelje Bow-Wow je znan predvsem po svojih hišah, ki izkoriščajo majhna in zahtevna zemljišča znotraj gosto poseljenih območij v japonskih mestih. Tudi Furuichi, ki je izkušnje nabiral pri Kenzu Tangeju, zna izkoristiti izjemne prostorske situacije. To spretnost demonstrira tudi ena njegovih zadnjih stavb, Land Housing v Tokiju.

Predavanja se bodo tako v Zagrebu, kot Dubrovniku pričela ob 15.00. Cena vstopnice je 27,00 evrov (študentska 13,00 evrov), naročniki revije pa lahko uveljavljajo 10% popust.


Več:
>>Oris
>>Fumihiko Maki
>>Kengo Kuma
>>Bow-Wow
>>Tetsuo Furuichi

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Mado building, Tokyo (Bow-Now, 2006)


WTC, Stolp 4, New York (Fumihiko Maki, 2012)


Museum of Art, Bato (Kengo Kuma, 2000)


Land Housing, Tokyo (Tetsuo Furuichi, 2005)

na vrh