info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
7. 5. 2008

Doktorske štipendije v Oslu

M. Č.
Šola za arhitekturo in oblikovanje v Oslu razpisuje triletno doktorsko štipendijo za proučevanje vloge avtocest v mišljenju 20. stoletja, s posebnim poudarkom na povojnem dogajanju. Študentje bodo vključeni v raziskovalni projekt z naslovom "Poti, ceste in krajina: Estetske prakse en Route, 1750-2015.

Projekt je namenjen proučevanju načrtne estetizacije krajine v modernem času s pomočjo infrastrukture, kot so poti, ceste in železnice. Osredotočen bo na široko obdobje od 18. stoletja do danes. Raziskovalni projekt je nedavno prejel sredstva Norveškega Raziskovalnega sveta za prihodnja tri leta in se bo pričel Septembra to leto.

Šola za arhitekturo in oblikovanje v Oslu si želi pridobiti visoko kvalificirane, mednarodne strokovnjake, ki bi z zanimanjem delali na projektu. Razpis bo objavljen na spletni strani šole, za podrobnejše informacije pa se lahko obrnete tudi na arhitekta Erlenda Blakstada Haffnerja (e-mail: ebh@fantasticnorway.no), ki bo z veseljem odgovoril na vaša vprašanja.


Več:
>>The Oslo School of Architecture and Design

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh