info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
12. 5. 2008

Energetska sanacija vse pomembnejša
Na prvem trojezičnem simpoziju o arhitekturi na Koroškem Tri-Alpe-Adria se bodo udeleženci lahko seznanili z rešitvami za učinkovito energetsko sanacijo starih zgradb na območju Avstrije, Italije in Slovenije. Simpozij bo potekal od 30. do 31. maja 2008 ob avstrijskem jezeru Weissensee. Na simpoziju bodo predstavljene nove strategije, praktične in tehnične izkušnje ter trendi energijsko učinkovitega načina saniranja starih zgradb.

Energetska sanacija zgradb pri nenehnem naraščanju stroškov vsebolj pridobiva na pomenu. Rešitve na področju energetsko učinkovite arhitekture predstavljajo vedno močnejši argument tako za vlagatelje kot tudi za zasebne naročnike. Visoki energetski stroški so namreč na področju starih zgradb lahko precejšen zalogaj. Zaradi nenehno rastočih cen fosilnih energetskih virov predstavlja sanacija enega pomembnejših ekonomskih dejavnikov, hkrati pa tudi naročniški potencial za nove arhitekturne koncepte, s katerim lahko veliko pridobijo predvsem naročniki.

Simpozij bo osredotočen na praktične izkušnje, pridobljene v toku izvajanja projektov, ki bodo predstavljeni. Na srečanju bodo predstavljene izkušnje, nasveti in informacije arhitektov ter strokovnjakov za sanacijo stanovanjskih, poslovnih in tudi šolskih stavb. Prikazani bodo uspešni primeri sodelovanja arhitektov in strokovnih načrtovalcev. Udeleženci bodo razpravljali o vrhunskih dosežkih na področju energetike ter trendih, ki prihajajo. Ponujeni bodo koncepti in konkretni primeri kakovostnih standardnih rešitev. Poudarek bo simpoziju dala poldnevna ekskurzija v okviru katere si bodo udeleženci ogledali odlične primere sanacije na avstrijskem Koroškem.

Simpoziji, ki skušajo povezati mednarodne izkušnje ob meji, že od leta 1996 vsako drugo leto potekajo ob Bodenskem jezeru, na avstrijsko-nemško-švicarski tromeji. S približno 300 udeleženci se uvrščajo med najuglednejše tovrstne prireditve za nadgrajevanje znanj za arhitekte nemško govorečega prostora. S simpozijem Tri-Alpe-Adria skušajo organizatorji na tromeji med Avstrijo, Italijo in Slovenijo vzpostaviti drugi tovrstni simpozij za energetsko učinkovito arhitekturo. Potrebo po novi mednarodni mreži in izobraževalni platformi so izrazili Avstrijski skladi za podnebje in energijo, avstrijsko Ministrstvo za okolje ter koroški sklad Wirtschaftsförderungsfond. Prireditev organizirajo podjetja Weisenseer Holz System Bau, Dämstoffexperte Sto, Passivhausmarktführer Drexel und Weiss ter Photovoltaik. Vsa predavanja bodo simultano prevajali.


Več:
>>Tri-Alpe-Adria

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Stavba po energetski sanaciji


Stavba pred energetsko sanacijona vrh