info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
22. 10. 2003

Okrog natečajnega pravilnika zgolj začudenje in presenečenje

Matevž Čelik, Maja Simoneti
Natečajni pravilnik še ni v javni obravnavi. Javna obravnava je nekakšen začetek uradnega protokola, ki se zaključi s sprejemom tega akta na Vladi. Se pa javno ve, da natečajni pravilnik nastaja že zelo dolgo, v težavnem sporazumevanju med strokovnimi združenji ter Ministrstvom za okolje, prostor in energijo. Glede na zadnje "dopisovanje" bi bilo morda treba vključiti v razpravo tudi prevajalce. MOPE in stroka zvenita kot bi govorila dva jezika.

Prejšnji teden so strokovna združenja in ustanove ZAPS, DAL, DKAS, DUPPS in Fakulteta za arhitekturo ter Oddelek za krajinsko arhitekturo pri biotehniški fakulteti pisali Ministrstvu. V pismu pravijo, da se čudijo, ker so odstopanja od dogovorjenega v zadnji različici delovnega osnutka pravilnika večja, kot so bila v začetnih verzijah. Državni sekretar Jože Novak jim v svojem pismu odgovarja, da se čudi nad protestnim pismom in je presenečen nad tonom, v katerem je zapisan.

Dopisovalci se drug drugemu ne morejo načuditi. Očitno se eden boji drugega do te mere, da bistvo natečaja, s katerim naj bi se pravilnik, o katerem je govora ukvarjal, ostaja nekje zadaj. Zdaj vse skrbi, kaj bo v tem pravilniku kdo komu podtaknil. Natečaj pa je pravzaprav nekaj, česar nam ni treba na novo izumljati in se tresti pred tem, da ta izum ne bo deloval.

V kakšnem tonu pa pišejo eni in drugi, lahko preverite v obeh priloženih pismih.


Dopisovanje:
>>Pismo strokovnih združenj MOPE
>>Odgovor državnega sekretarja

Članki na to temo:
>>Saj vendar ne gre samo za natečajni pravilnik
>>Trajekt / 21. 10. 2003
>>Nerazumljivo cefranje natečajnega pravilnika
>>Trajekt / 20. 10. 2003

Povezave:
>>European Union / Summaries of legislation / Public service contracts (glej točko 5.)
>>Guide to the community rules on public procurement of services ( glej poglavje 8. Design contests)
>>Stališče evropskega sveta arhitektov ACE o direktivi (glej Reports / Public Procurement)

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.






na vrh