info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
3. 6. 2008

Švicarji v Ljubljani
V četrtek 5.junija ob 19.uri bosta v Plečnikovi predavalnici na Fakulteti za arhitekturo predavala švicarska arhitekta Valerio Olgiati in Christian Kerez. Valerio Olgiati trenutno predava na arhitekturni šoli v Mendrisiu, ki jo je v devetdestih letih skupaj z drugimi osnoval Peter Zumthor, medtem ko Kristian Kerez uči na ETH v Zürichu.

Valerio Olgiati se je rodil leta 1958 in l. 1988 diplomiral na Švicarskem zveznem inštitutu za tehnologijo v Zürichu (ETH). Po diplomi je nekaj let delal v Zurichu in zatem v Los Angelesu, leta 1996 pa je odprl arhitekturni biro v najprej Zürichu in devet let kasneje tudi v Churu. Njegova glavna dela so šola v Paspelsu, rumena hiša v Flimsu, hiša K+N v Wollerau-u, nova univerza v Luzernu, hiša v Sari d’Orcino na Korziki, hiša v Rottenburgu v Nemčiji, hiša za glasbenika Bardilla v Scharansu in muzej za švicarski narodni park v Zernezu. Kot gostujoči profesor je učil na ETH v Zürichu, na AA v Londonu in na Cornell University v New Yorku. Od leta 2002 je profesor na Akademiji za arhitekturo v Mendrisiu na Švicarsko-italjanski univerzi.

Christian Kerez se je rodil leta 1962 v Maracaibu v Venezueli in diplomiral na Švicarskem zveznem inštitutu za tehnologijo v Zurichu (ETH) leta 1988. Od leta 1991 do 1993 je bil arhitekturni projektant v biroju Rudolfa Fontane in se obenem posvečal arhitekturni fotografiji. Po številnih objavah s področja fotografije je leta 1993 odprl lastni arhitekturni biro v Zurichu. Christian Kerez je bil gostujoči profesor na ETH od leta 2001, kasneje pa je postal docent. Leta 2007 je zmagal na velikem mednarodnem natečaju za Muzej moderne umetnosti v Varšavi.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
na vrh