info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
22. 7. 2008

Hrvaške revije bolj pri roki

Uredništvo
Hrvaška strokovna literatura s področja arhitekture in urbanizma bo po novem laže dostopna. Založba VBZ z Rimske ceste v Ljubljani je prevzela distribucijo izdaj Združenja hrvaških arhitektov (UHA) za Slovenijo, časopisov "Čovjek i prostor" ter "Arhitektura". Celoletna naročnina na ČIP stane 50,00 €, zadnja številka Arhitekture, posvečene Ivanu Vitiću pa 30,00 €.

"Čovjek i prostor" (ČIP) je glasilo UHA in strokovni arhitekturni časopis, ki od leta 1954 kontinuirano spremlja teme s področja arhitekture, urbanizma, kulture bivanja, estetike prostora kot tudi dizajna in likovne umetnosti doma in v svetu. Časopis skupaj z uredništvom ustvarja mreža stalnih sodelavcev iz vrst arhitekturnih in likovnih kritikov, novinarjev, umetnostnih zgodovinarjev kot tudi generacija mladih arhitektov, katerim je ČIP že po tradiciji odprt . ČIP poleg tega vzdržuje in razvija sodelovanje z stalnimi in občasnimi tujimi sodelavci. Zaradi tega časopis izhaja dvojezično (hrvaško – angleško).

"Arhitektura" je strokovni in znanstveni časopis UHA. Časopis je bil osnovan leta 1947, do sedaj je izšlo 217 številk. Spremlja razvoj arhitekture in širše kulture na domači sceni, predstavlja del zgodovine hrvaške arhitekture in jo umešča v svetovni kontekst. Nekatere številke Arhitekture izidejo kot monografske publikacije, osredinjene k določeni temi ali posvečene pomembnim hrvaškim arhitektom (npr. izdaja o obnovi šibeniške katedrale, izdaja posvečena ustanovitelju časopisa, prof. Nevenu Šegviću). Za razliko od ČIP-a, kateri je novinarsko bolj profiliran in programsko usmerjen k predstavitvam aktualne nacionalne arhitekturne scene, Arhitektura sledi tradiciji teoretskih in znanstveno - raziskovalnih vsebin ter problematiziranju in ne zgolj sledenju mednarodnih trendov v razvoju arhitekturne teorije in ustvarjanja.


Več:
>>Čovjek i prostor
>>Arhitektura

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


Zadnja naslovnica revije Čovjek i prostor
na vrh