info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
2. 9. 2008

Javna razprava po "javni" razpravi

M.Č.
Na poziv Ministrstva za okolje in prostor se je ZAPS po koncu neuradne javne razprave o predlogu Arhitekturne politike Slovenije odločil sklicati tudi javno obravnavo na sedežu zbornice. Javne razprave so bili do zdaj deležni le posamezni prejemniki elektronskih sporočil, saj do Trajektove objave predlaganega dokumenta (19.08.2008) nikjer ni bila javno razpisana.

ZAPS je dokumente, ki so v razpravi, šele 21.08. 2008 objavil na svojih spletnih straneh, do konca avgusta pa je zbral vsega štiri pripombe. Pri tem si je pomagal tudi tako, da je uporabil mnenja, izražena v internih elektronskih sporočilih, ki so si jih izmenjali člani ljubljanskega Urbanističnega sveta.

MOP je sicer arhitekturno politiko predal v medresorsko usklajevanje, vendar je ob tem ZAPS pozval, da nadaljuje z javno razpravo. Obravnava, ki jo je sklical predsednik ZAPS, Viktor Pust, bo potekala v ponedeljek 8. 9.2008 ob 16.00 uri v sejni sobi ZAPS. Na razpravo je ZAPS posebej povabil svoje člane, štiri razpravljavce, katerih pripombe je iz različnih virov uspel zbrati do konca avgusta, ZDAS in DAL, Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani in Arhitekturni muzej Ljubljana.

Kako MOP v času medresorskega usklajevanja ali po njem namerava vključiti v dokument še pripombe z ZAPS-ove razprave, zaenkrat še ni jasno. Celotna zgodba pa precej spominja na način dela ob pripravi razvpitega predloga Zakona o arhitekturni in inženirski dejavnosti...


Več:
>>Arhiforum

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh