info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 9. 2008

Trajnostni promet na lokalni ravni

Uredništvo
Direktorat za prostor pri MOP v okviru »Tedna mobilnosti« vabi na strokovni posvet s področja prostorskega načrtovanja z naslovom Trajnostno načrtovanje prometa na lokalni ravni. Predavanje bo v četrtek, 18. septembra 2008 ob 13.00 uri v veliki sejni sobi v kletnih prostorih MOP na Dunajski 48 v Ljubljani.

Trajnostno načrtovanje prometa na lokalni ravni bodo predstavili trije strokovnjaki s tega področja. Dr. Aljaž Plevnik z Urbanističnega inštituta RS bo izvedel predavanje z naslovom »Trajnostno načrtovanje prometa na lokalni ravni«. Dr. Marjan Lep s Fakultete za gradbeništvo Univerze v Mariboru bo predstavil »Strateško načrtovanje mestnega prometa – izkušnje mesta Gradec«, sodelavec Geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU pa bo spregovoril na temo »Posebnosti načrtovanja prometa v manjših naseljih – primeri tuje prakse«.

Namen strokovnega posveta je predstavitev zaključkov raziskovalnega projekta »Trajnostno načrtovanje prometa na lokalni ravni« in razprava na temo vloga države pri načrtovanju prometa na lokalni ravni. Končno poročilo projekta je dostopno na spletni strani MOP.

Predstavitvam bo sledila razprava o možnih rešitvah na državni ravni, ki bi izboljšale prakso načrtovanja prometa na lokalni ravni, v kateri bodo mnenja soočili predstavniki države, lokalne ravni in stroke. Na posvet so vabljeni javni delavci s področja prostorskega načrtovanja in prometa, župani, člani strokovnih in nevladnih organizacij, raziskovalci in člani interesnih zbornic.


Več:
>>Trajnostno načrtovanje prometa na lokalni ravni / poročilo
>>European Mobility Week

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Trajnostno načrtovanje prometa...
>>European Mobility WeekFoto: venicedailyphoto.blogspot.com
na vrh