info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
19. 9. 2008

Festival arhitekturnih maket v Budimpešti

Uredništvo
KÉK – Madžarski center za sodobno arhitekturo organizira Prvi mednarodni festival arhitekturnih maket in vas vabi, da sodelujete s svojo maketo. Pod naslovom 100 sob – 100 maket bo festival potekal od 7. do 9. novembra 2008 v Budimpešti. Dogodek bo vključeval simpozij, oglede mesta, predstavitve znanih arhitektov in razstavo velikih arhitekturnih maket. Festival naj bi v bodoče potekal vsaki dve leti.

Tema prvega festivala bodo natečajne makete. Makete, ki so del natečajnih elaboratov, so že po naravi najbolj radikalne manifestacije arhitekturnega razmišljanja, saj predstavljajo izčiščene arhitekturne vidike projektov. Razstava maket v Budimpešti bo predstavila 100 natečajnih maket različnih arhitektov iz vseh koncev Evrope. S tem namenom KÉK v teh dneh poziva udeležence k prijavi in sodelovanju s svojimi arhitekturnimi maketami. Makete naj odražajo način razmišljanja in pristop k arhitekturi, ne glede na to, kakšen uspeh je predlog doživel na natečaju.

Makete bodo razstavljene v osem nadstropni zgradbi na trgu Szervita v Budimpešti, ki je bila zgrajena v 70ih in naj bi jo v kratkem porušili. K sodelovanju so organizatorji posebej povabili nekaj znanih imen, kot sta švicarja Herzog & de Meuron ter avstralci PTW. Razstava bo po koncu festivala odprta še do 30. novembra, udeleženci pa bodo objavljeni tudi v katalogu.

Svojo maketo lahko prijavite na festival še do 29. septembra, kako in pod kakšnimi pogoji, pa si lahko preberete na spletnih straneh centra za sodobno arhitekturo KÉK.


Več:
>>KÉK – Hungarian Contemporary Architecture Centre

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>KÉK – Hungarian Contemporary Architecture Centre


PTW: Segment strukture olimpijskega plavalnega bazena v Pekingu


Herzog & de Meuron: Maketa olimpijskega stadiona v Pekingu


na vrh