info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 9. 2008

Zanimivi predavatelji na dnevih Orisa
Bližajo se zagrebški 8. Dnevi Orisa. Mednarodni arhitekturni simpozij bo potekal 25. in 26. oktobra, letos pa bodo predavali David Adjaye, Peter Ebner, Annette Gigon, Igor Franić, Steven Holl, Mansilla + Tunon arquitectos, The next ENTERprise, Smiljan Radic, Sami Rintala in Lebbeus Woods. Slovenijo bodo zastopali Dekleva Gregorič arhitekti.

Program je raznolik – svoja dela bodo predstavili arhitekti, ki prihajajo iz različnih koncev sveta. Rdeča nit omenjenih sodelujočih arhitektov sta predvsem kvalitetna arhitektura in svojstven pristop, s katerima bodo označili trenutna svetovna gibanja v arhitekturi. Namen "ORISovih dni 2008" je promocija sodobne arhitekture, izmenjava izkušenj med znanimi arhitekti ter njihovo posredovanje čim širši publiki – poslušalcem iz Hrvaške, Slovenije in iz ostalih dežel, predvsem pa študentom.

Simpozij je obenem tudi odlično mesto za predstavitev in spoznavanje novih tehnologij, materialov in trendov s področja arhitekture in gradbeništva. Predstavitev arhitekturne dejavnosti na Dnevih Orisa je tudi primerno gradivo za bodoče generacije arhitektov, ki se šele izobražujejo in za vse, ki so tako ali drugače vključeni v ustvarjanje arhitekture.


Več:
>>Oris


 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Dnevi Orisa 08
25. in 26. oktober 2008
Zagreb, velika dvorana Vatroslav Lisinski


Več:
>>OrisZbirališče odpadkov, Pivka
Dekleva Gregorič arhitekti (2007)Umetniški paviljon, Lopud
David Adjaye in Olafur Eliasson. (2007)na vrh