info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 9. 2008

Nova knjižnica na Urbanističnem inštitutu
Na Urbanističnem inštitutu Republike Slovenije v Trnovskem pristanu bodo v četrtek 25. septembra ob 14. uri otvorili prenovljeno knjižnico, zatem pa bo ob 15. uri predavanje prof. dr. Rogerja Smooka s Tehnične univerze v Delftu.

Slavnostna govornika na otvoritvi knjižnice bosta minister prof. dr. Žiga Turk in mag. Vladimir Braco Mušič. Otvoritvi bo ob 15.00 sledilo predavanje prof. dr. Rogerja Smooka z naslovom »Strateški pristop k dogovarjanju z razvojnimi investitorji: dogovarjanje v planiranju v korist javnega interesa«.

Roger Smook bo spregovoril o načrtovalskih politikah, ki se pogosto udejanjajo v sodelovanju z razvojniki in vlagatelji. Ti nimajo vedno enakih ciljev in vrednot kot načrtovalci, ki v procesu delujejo kot zagovorniki javnega interesa. Da bi bile izvedbe v prostoru odraz tistega, kar je bilo dogovorjeno v političnem procesu, načrtovalci, potrebujejo posebne veščine za delo z razvojniki in vlagatelji. Roger Smook bo v predavanju prikazal, kako naj dogovarjanje poteka, da bi bil javni interes kar najbolj upoštevan.

Roger Smook je arhitekt-načrtovalec, danes tudi sam aktiven kot nepremičninski razvojnik. Sodeloval je pri večih politikah revitalizacije mestnih središč po vsej Evropi in pozna obe strani pogajalske mize v mednarodnem okviru. Njegove izkušnje s končanim projektom za mestno središče Haaga in projekti v Amsterdamu, Parizu, St. Etiennu, Gdansku, Pragi in Budimpešti kažejo, kako dogovarjanje lahko poteka v praksi, in dajejo usmeritve za uspešno vodenje pogajalskega procesa.


Več:
>>UIRS

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>UIRS


Den Haag, mestno središče
foto: flickr.com


na vrh