info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
2. 10. 2008

Bio 21 odpira vrata
Danes, 2. oktobra 2008 ob 20.00 bodo v Arhitekturnem muzeju Ljubljana odprli 21. Bienale industrijskega oblikovanja, mednarodno razstavo industrijskega oblikovanja, vidnih sporočil in oblikovalskih zasnov.

Na razstavi z več kot štiridesetletno tradicijo so vsaki dve leti predstavljeni najnovejši oblikovalski dosežki z vsega sveta. Mednarodna izbirna komisija je za BIO 21 izbrala dela, ki ustvarjalno in inovativno rešujejo aktualne probleme današnjega življenja, so usmerjena v trajnostni razvoj in družbeno odgovornost ter zadovoljujejo posebne potrebe različnih skupin uporabnikov. Med 126 razstavljenimi deli iz 18 držav bo ugledna mednarodna žirija podelila nagrade BIO.

Razstava bo na ogled od 3. oktobra do 2. novembra 2008 v gradu Fužine. Razstavljena bodo dela iz 18 držav: Avstrije, Belgije, Brazilije, Češke, Hrvaške, Irana, Italije, Japonske, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Portugalske, Slovaške, Slovenije, Švedske, Turčije, Velike Britanije in ZDA. BIO je s svojo enaindvajseto prireditvijo in mednarodno izbirno komisijo razstavni izbor poenotil in začrtal nove smernice, ki nudijo domačemu in tujemu oblikovanju prostor za mednarodno vrednotenje.

Na svečanem otvoritvenem dogodku bo mednarodna žirija v sestavi Iva Babaja (Hrvaška), Vivian Cheng Wai Kwan (Hong Kong), Paulo Maldonado (Portugalska), Victor Margolin (ZDA), Johan Valcke (Belgija) podelila nagrade: zlate medalje BIO, dobre zasnove BIO in častne pohvale BIO.

V spremljevalnem programu Bio 21 bo v petek, 3. oktobra 2008, ob 19. uri v Ciklu predavanj iz teorije oblikovanja predavanje Victorja Margolina z naslovom "Trajnostne alternative v oblikovanju: skrajni čas, da začnemo izgubljati čas". Predavanje bo v Gospodarski zbornici Slovenije, v dvorani A.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

sandra
Brez naslova, 3.10. 2008, 13:08

Zlata medalja ostaja doma. Bravo naši!

Anonimnez
huda konkurenca?, 9.10. 2008, 16:49

Kje so velesile industrijskega dizajna? Na primer Španija, Finska, Danska, Norveška, Nizozemska, Francija- jih je le nekaj iz bližnje okolice, ki mi pridejo na misel v prvem momentu. NI JIH!!! Zakaj jih ni? Ker je tale Bio totalno lokalna kuhinja. Dobesedno.
Res je, bravo naši! Zmagali so na domačih tleh v konkurenci Irana, Brazilije, Madžarske, Makedonije, Turčije in podobnih.


tim
Brez naslova, 9.10. 2008, 17:51

Oh ja spet en nergač.... Dve nagradi sta šli na Švedsko, ena v Belgijo in ena v Nemčijo, ostale pa po tvoje na Balkan. Žirija je bila mednarodna. Ampak, svetujem ti, da še naprej cepetaš in iščeš zaroto. Lep dan :)

Anonimnez
Kakšna zarota neki?, 9.10. 2008, 19:37

Oh ja spet en samozadovoljnež očaran nad lastno veličino in pomembnostjo. Pa kaj pol če so dali nagrado Švedom, pa kaj pol če je bila mednarodna žirija, to je itak samo po sebi umevno če se greš tako prireditev. Sicer pa verjetno veš o čem govorim, bučko...

Anonimnez
Brez naslova, 9.10. 2008, 22:50

???

jegla
Kdo je avtor razstave BIO 21?, 10.10. 2008, 11:19

Zakaj ni, kot je to običajno, nikjer podatka o tem, kdo je avtor postavitve predmetne razstave. Vsaj jaz tega podatka nisem nikjer zasledil.
Zato sprašujem: kdo je postavil sedanjo razstavo BIO?
Hvala vnaprej za odgovor.
Jegla


nieto
Brez naslova, 10.10. 2008, 13:14

Jegla, avtor postavitve razstave je oblikovalec Jure Miklavc.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Več:
>>www.bio.si
>>www.aml.sina vrh