info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
7. 10. 2008

Zaključek sezone z natečajem za otok

Uredništvo
Po koncu velikih poletnih natečajev ostaja odprt še natečaj Mariborski otok. Da bi natečajnikom olajšal delo, je naročnik rok za oddajo elaboratov podaljšal do 18. novembra, rok za oddajo makete pa do 25. novembra. Prihodnji torek, 14. oktobra ob 11.00 bo tudi ponovni ogled otoka.

Ogled otoka bo namenjen vsem, ki še vedno razmišljajo o sodelovanju na natečaju, pa tudi tistim, ki so si otok že ogledali v poletnem času. Kopališče na otoku je z jesenjo zaprlo svoja vrata in ponoven obisk natečajnega območja je namenjen tudi boljšemu razumevanju utripa na otoku izven kopalne sezone.

Arhitekturni in krajinski natečaj za Mariborski otok je mestna občina Maribor razpisala v juliju. Namenjen je celoviti ureditvi naravnega spomenika Mariborski otok, obale reke Drave na otoku in levem bregu ter posodobitvi kopališkega kompleksa, ki je zavarovan kot stavbna kulturna dediščina.

Za Maribor je Mariborski otok posebnega pomena. Je pomemben prostor, kjer meščani preživljajo prosti čas in se družijo ter ena od znamenitosti mesta. Maribor se pripravlja, da bo v letu 2012 kulturna prestolnica Evrope. Ob tem želijo v mestu izpostaviti tudi kakovost bivanja in športno kulturo in kulturo preživljanja prostega časa, ki imata v Mariboru dolgo tradicijo.

Mestna občina Maribor je pred 90 leti na Mariborskem otoku za meščane zgradila kopališče, ki je bilo med najbolj sodobnimi v Evropi tistega časa. Mariborska mestna oblast se zaveda pomena tega prostora, zato s pomočjo sodobnih načrtovalskih rešitev želi Mariborski otok razvijati kot simbol mesta in ga znova dvigniti na najvišji kakovostni nivo.


Več:
>>Natečaj Mariborski otok Trajekt 22.07.2008
>>Natečaj Mariborski otok / Razpisni pogoji

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

mariborčan
otok, 10.10. 2008, 15:20

Gospoda, če ga imate namen biksati in graditi novodobne arhitekturne spake, to počnite na levem ali desnem bregu, na otoku pa ne. Lepo prosim.

martin pelcl
Brez naslova, 10.10. 2008, 18:45

Laično in pavšalno mnenje, ki sodobno arhitekturo tretira kot spako samo kaže na konzervativno miselnost, ki se upira naprednim tokovom.
Ravno obratno, prositi bi mogli za izvedbo modernega objekta, ne pa slepo slediti vcepljenim načelom in upati na še en starokopitni arhitekturni nonsens!


mariborčan
Brez naslova, 13.10. 2008, 18:51

m. pelcl, nisem ne laik in ne pavšalist. povejte mi za en sodobno in kvalitetno oblikovan, pravilno - subtilno umeščen v prostor in korektno izveden javni objekt, zgrajen v zadnjih petih letih v Mariboru, pa bom verjel vaši prostorsko-arhitekturni viziji.

gorenjc
se strinjam, 13.10. 2008, 19:39

Mariborčan ima gotovo prav v delu, kjer pod vprašaj postavlja korektnost izvedbe. Oboje je žalostno: slabo saniran spomenik, kot diletantsko izvedena sodobna arhitektura. Sicer pa se mi npr. novi Ljudski vrt ne zdi slab.

mariborčan
gorenjcu, 14.10. 2008, 20:58

imaš prav, stadion je pa res svetla izjema na Štajerskem arhitekturnem nebu, pravzaprav kar Slovenskem.
Je pa res, da je natečaj minil že dolgo tega.


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Natečaj Mariborski otok
Trajekt 22.07.2008
>>Natečaj Mariborski otok
Razpisni pogoji

Rekonstrukcija originalnega stanja kopališke zgradbe


Izhodišča za posege, zahtevane v natečaju
na vrh