info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 10. 2008

ProstoRož - otroška igrišča

Uredništvo
Kulturno društvo prostoRož je ob podpori Mestne občine Ljubjlana tudi letos izvedlo projekt začasnih instalacij v središču Ljubljane. Z njimi so tokrat želeli opozoriti na probleme otroških igrišč. Ob zaključku letošnje akcije bo potekala tudi okrogla miza, na pogovor o otroških igriščih v mestu, pa Prostoroževke vabijo tiste, ki so v v Ljubljani odgovorni za otroška igrišča in vse ostale zainteresirane.

Kot opozarjajo, otroških igrišč v Ljubljani ni malo, so pa skromno urejena in vzdrževana ter kot taka omejeno zanimiva za igro. Iz večih razlogov se v zadnjih letih razmere na tem področju v Ljubljani ne izboljšujejo skladno s pričakovanji uporabnikov, pa tudi s prakso v primerljivih drugih mestih. Urejanje igrišč je eno od področij urejanja javnega prostora, ki v razmerah tržno naravnanega gospodarstva zahteva še posebno pozornost več različnih strokovnih služb, staršev, otrok in zainteresiranih organizacij.

Vsi, ki bi lahko prispevali k izboljšanju razmer v Ljubljani, so zato vabljeni na pogovor, ki bo v ponedeljek, 20.10.2008 ob 14:00 v ljubljanskem Rotovžu, v pritličju v Vinski kleti.

Na okrogli mizi bodo sodelovali različni gostje, ki so pripravili tudi iztočnice za razpravo: Lucija Breskvar, predstavnica OGDP - MOL, Ana Potočnik, predstavnica OPVI - MOL, Duša Grubački Andjelov, Sekretarka Mestne zveze prijateljev mladine Slovenije Ljubljana, Janko Kramžar, direktor javnega podjetja Snaga d.o.o., Irena Kos iz podjetja Rast d.d. in seveda Prostorož. Okroglo mizo bo moderirala Maja Simoneti.

Tisti, ki želijo k okrogli mizi prispevati svoje iztočnice, jih še lahko pošljejo na Prostorož. Prostorož tudi prosi, za potrditev udeležbe na okrogli mizi do ponedeljka 20.10.2008 do 10h.


Več:
>>prostoRož

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh