info akcije magazine id mail english
KolizejMnenjaObjectionsProjektRez. ankete
3. 11. 2004

Novi Kolizej v Ljubljani

Neutelings & Riedijk (Xy789)

SITUACIJA


SITUACIJA S PRITLIČJEM


TLORISI GLEDALIŠČA


TLORISI RAZGLEDNE TERASE


TLORISI ETAŽ


PREREZI


FASADE


 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

dr.Marta Gruev
dieta, 3.11. 2004, 10:35

sama arhitektura mi je res hudo vsec, sproscena in igriva. skrbi pa me masa objekta. ne visina, ljubljana se koncno mora povzpeti malo vise, ampak to, da obekt deluje malo debelckano. in tako samo po sebi umevno se mi je zdelo, da mora pri taki masi ostati vsaj nulta etaza prehodna, da kar tezko verjamem, da je spodaj res vse zaprto. kdo bo pa hodil naokoli!
moje skromno mnenje je, da je en bunker v lj. dovolj, kulturen ali kakrsenkoli ze. pred arhitekturo pa res, kapo dol.


KRen
Hmm, 9.12. 2004, 16:42

Tole posevno sranje je posmeh Ljubljani.

Luka
IZVRSTNO!, 16.1. 2005, 18:34

Končno se je začelo! Projekt novega Kolizeja je izviren, drugačen in bo zagotovo pomenil večjo prepoznavnost Ljubljane. Tisto kar si lahko želimo je, da s tem ne bo konec izgradnje Ljubljane. Že res, da je predel pod Gradom izvrsten primer lepo ohranjenega starega mestnega jedra, toda to ne more biti vse, kar moderna evropska prestolnica ponuja. Sam sem šele nekaj let Ljubljančan, vendar lahko kot opazovalec in popotnik rečem, da je razen starega jedra Ljubljana podpovprečno mesto!
In kaj manjka tej prestolnici?
- diplomatska četrt
-poslovna četrt (predel visokih stolpnic, arhitekturnih presežkov, igre arhitektov, koncentracija moči, kapitala...)
-kulturna četrt - KJE JE NOVI NUK, kje je NACIONALNO GLEDALIŠČE, NACIONALNA OPERA???
-politična četrt - KJE JE PLEČNIKOV PARLAMENT??? Kje je rezidenca predsednika republike??? Kje so mestni parki, kjer se zbirajo mladi?

Moj bog, izgleda da res potrebujemo TRMASTO mestno in državno upravo, ki bo nehala poslušali povprečniško javno mnenje in končno zbrala pogum, da naredi LJUBLJANO DOSTOJNO PRESTOLNICO!!!

Stoletja podjarmljanja so Ljubljani vzela nacionalne spomenike, slavoloke, avenije, velikopoteznost, presežnost! Vse kar je zgodovina pustila je mala, zakotna, povprečna vasica na robu vzhodnih Alp.

TODA; brez hlipanja in solz - ZDAJ JE KONČNO priložnost, da se mesto, država in ljudje prebudijo in dajo domačim in tujim strokovnjakom PRILOŽNOST, da izgradijo TISTO, kar je PRETEKLOST PREPOVEDALA!!!!

In potem lahko začnemo govoriti o identiteti, prepoznavnosti, kulturni ponudbi itd!

Klic pogumnim: VZEMITE SI SVOBODO in začnite GRADITI prestolnico NACIJE!!!!!!!!


lp
Luka Kotnik, dr.sc.


boris
re: IZVRSTNO!, 17.1. 2005, 03:02

Ljubljana potrebuje vse našteto. Vprašanje samo, ali bo prepoznavna po dobri ali slabi praksi. Priložnost ni le zdaj in končno. Priložnosti je ves čas nešteto. Če se realizira Kolizej, lahko nadaljujemo z gradnjo prestolnice BANANA REPUBLIKE!!!

Anonimnež
OBUP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, 29.1. 2005, 20:37

kej bolj obupnega se nebi mogkli spomniti!
v prelepo ljubljano hočete nasrati to ogromno neestetsko zgradbo, ki pokrije vse zgodovinske arhitekturne lepote ljubljane
groza!!!!!!
arhitekti zadnje čase sploh nimajo okusa!
kot bi otrok zlagal lego kocke
ne morete v staro ljubljano to namestiti! ne mešajte stare arhitekturo z novo!!!!


dr. Andrej J.
G-R-O-Z-A, 29.1. 2005, 20:43

GRDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kot je kr en že omenil......POŠEVNO SRANJE

moderna arhitektura naj bo ločena od stare


ana
ojoj, 29.1. 2005, 20:46

Izgleda kot zanemarjena umazana tovarna...ali arhitekti res nimajo več čuta za estetiko, domišljije

lp

ana


dr. F. Jelen
brez besed..., 30.1. 2005, 14:08

1.stavba je neskončno grda
2. kanala a1 in a0 sta že popolnoma zabasana in nevem od kod boste dobili vodo in kanal za odvajanje kanalizacije
3.se pa strinjam z aninim komentarjem da izgleda kot tovarna
4.lahko bi naredili lepo stavbo z izbranim okusom, ki bi sovpadala z izgledom stare ljubljane
5. take moderne stavbe bi bilo bolje graditi v novem delu ljubljane (če bi bile lepše)


Anonimnež
Brez naslova, 17.2. 2005, 04:10

very cool and hot at once !

Tine
Brez naslova, 24.2. 2005, 11:54

Saj ne morem verjeti tem slaboumnim komentarjem in to po vsem, kar je bilo do sedaj povedanega in napisanega. Dodal bi le, da je intervju v Oni z NRA sramoten in naročen. Očitno pristranska in opredeljena vprašanja novinarke so tipična za slovensko medijsko sceno in implicirajo na popolno omejenost publicistične stroke, ki piše po navodilih. Tega je v zadnjem času toliko, da postaja nevzdržno. Povsem jasno je, da novinar, ki bi moral spremljati dotično tematiko v preteklosti, če želi narediti intervju, ne more biti tako butasto subjetktiven, da si privošči nekaj popolnoma deplasiranih komentarjev, ki kažejo na njegovo strokovno omejenost oz. pripadnost. Ne vem, kaj je bolje.

Popotnik N.
Koncno si drznemo nekaj narediti!, 26.2. 2005, 02:13

Mislim, da treba zadevi pustiti da se utelesi in bo dobila svoj blagoslov. Ker smo navajeni majhnih (lokalnih) stvari in morda zaradi sentflorijasnkega kompleksa se nismo sposobni malo pogledati iz pticje perspektive, predlagam kritikom, ki stvar blatijo se preden stoji, da se ob otvoritvi povzpejo na vrh. Svet je zelo drugacen od zgoraj, manj dusljiv... A hocemo braniti nekaj, kar je bilo zgrajeno na gramoznici, namenjeno za vojsko, ki nas je tlacila, ali se naj s tem identificiramo? Seveda treba ohraniti stare zgodovinske zgradbe, a ne zmeraj in za vsako ceno. Malce je treba tudi razmisliti. Ljubljana in tudi druga slovenska mesta bi potrebovala kaj monumentalnega. Zakaj se pa v mestih kot so New York, London, Shanghai, Kuala Lumpur tre turistov? Ker si drznejo, in tudi ta mesta so nekoc bila zaspana kot Ljubljana. Zdaj pa so na zemljevidu, Ljubljana pa resnicno spi... Saj ima svoj car... Pa vendar, zakaj ne bi mi imeli vecje, morda milijonsko mesto nekoc, prepoznavno in znamenito, mesto, ki prepleta staro in moderno arhitekturo, ki je eno centrov na juzni strani alp. Lega je odlicna, pogoji so dobri, le ljudje niso naredili premikov v glavah. Zagreb, Trst, Celovec, Gradec... Kje je (bo) Ljubljana? A bo vecno capljala za temi mesti, ali jih bo dohitela in celo prehitela? Mislim, da je priloznost zdaj in je v rokah drznih... Da pa Slovenci inovativne in napredne takoj popljuvamo, pa je tako ali tako ze skoraj del folklore... In kot dodatek... Bodoca dzamija bi nam tudi lahko bila v ponos, lahko bi bila sprejeta kot nasa, saj tudi bo. Saj naj bi arhitektura sluzila ljudjem, ki v dolocenem prostoru zivijo, mar ne?

roman
Brez naslova, 26.2. 2005, 12:24

Še nekdo, ki govoriči v tri dni. Kdo pravi, da je potrebno na vsak način zaščititi Kolizej in "gramoznico". To je slab izgovor za tisto peščico, ki ne znajo drugače argumentirati svojih stališč. Meni osebno je vseeno za staro skladišče, dejansko nima posebne zgodovinske vrednosti, naj trdijo kar hočejo. Kdo pravi, da nočemo stolpnic v Ljubljani, kdo pravi, da se nočemo povzpeti nanje? Dojemite že, da vic ni v stolpnici, ampak načinu, kako je bil izpeljan natečaj, mimo vseh zakonov in prostorskih aktov in kakšna je podoba Kolizeja NRA v urbanističnem kontekstu, do okolice. To se vprašajte. O arhitekturi raje ne bi razpravljal, ker je stvar okusa, je pa najmanj povprečna in suhoparna, s kičastim insertom, reprodukcija druge stavbe iz drugaga mesta, prav tako stoične in enolične. Torej vprašajte se, če ni problem dotične stolpnice morda drugje, kot v šentflorjanskem kompleksu.

gorenjc
hvala Bogu, 27.2. 2005, 14:10

problem Slovenije je prav v tem nenehnem kreganju in mocnem vplivu obcanov na urbanističnih področjih...Sem veliko let preživel v Nemčiji, kjer se neprekidno nekaj gradi, stili se mešajo in država cveti (če odmislimo trenutne gospodarske probleme)... Prav zato ni vlagateljev, ki bi investirali v RS - ljudje so preveč trmasti, zadrti in ujeti v neko neobstoječo podobo Slovenije! Projekt je izvrsten, paziti je treba le na akustiko prireditvene dvorane!

Anonimnež
hudo, 25.3. 2006, 23:24

komi cakam tale kolizej.zaaakon - nj bo se kj novga u lj!!
GO KOLIZEJ GO!


narja
Višine gor višine DOL !, 11.9. 2007, 20:55

DA, naj Ljubljana gradi na novi podobi, naj se vnese malo svežine med vso to (z)mešano arhitekturo, ki sestavlja mesto. Vendar ZAKAJ večina novih principov temelji na gradnji v višino? Kot je napisala dr. Marta Gruev "Ljubljana se končno mora povzpeti malo više" - ZAKAJ?? Odkod ta "MORA"? Kakšen neki je ta "utemeljeni" razlog, da temu MORA biti tako?
Veliko starih stavb propada, včasih celo z namenom, da jih je potem "upravičeno" rušiti, ker se jih ne splača več obnavljati. Vedno se najdejo tisti, ki si želijo samo gradnjo novega in rušenje starega. ne znajo ceniti tisto, kar je "staro", ki ima svojo zgodbo, svojo dušo, le da se je na nekaterih že nabralo precej prahu in njihov čar počasi izginja. Kar pa še ne pomeni, da tega čara ni več, le obuditi ga je treba!


Buča
Brez naslova, 6.1. 2008, 18:22

Meni je super všeč. Mislim, da je skrajni čas, da v Ljubljani dobimo kakšno spodobno moderno zgradbo. :) Manjka takšnih atrakcij!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

URBANI KONTEKST


POGLED IZ ARGENTINSKEGA PARKA


POGLED Z GOSPOSVETSKE


HALL PRED GLEDALIŠČEM


GLEDALIŠČE - AVDITORIJ


OKNO PROTI ARGENTINSKEMU PARKU


GLEDALIŠČE

na vrh