info akcije magazine id mail english
01PartnerjiNoviceURBACT
26. 10. 2009

Mestna občina Maribor

Tema: Človeški kapital in podjetništvo | Projekt: FIN-URB-ACT


Maribor je partner v projektu FIN-URB-ACT, ki je namenjen prizadevanjem za bolj učinkovite podporne strukture za razvoj malih in srednjih podjetij ter inovativnega gospodarstva. Kot drugo največje mesto v Sloveniji in glavno mesto Podravske regije je z okoli 130.000 prebivalci Maribor pomembno regionalno, gospodarsko in kulturno središče. V Podravski regiji z 90 odstotki prevladujejo mala in srednje velika podjetja.

Mesto Maribor je v zadnjih letih dejavno pri razvoju družbe znanja v mestu in regiji. Najbolj pomembna tema v regiji je razvoj regionalne družbe znanja, ter aktivnosti povezane z mladimi in novoustanovljenimi malimi in srednje velikimi podjetji na področju kulture in turizma.

Lokalni izziv za Maribor predstavljajo finančni in nefinančni podporni instrumenti, ki so izredno pomembni pri povečanju števila novoustanovljenih podjetij in uspešnosti razvoja. Maribor bo leta 2012 evropska prestolnica kulture. Kultura in turizem sta poleg tega za mesto tudi najbolj zanimiva gospodarska sektorja. Mesto pripravlja razvoj inkubatorja za mala in srednje velika podjetja.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


Kontakt
Andreja Budar
>>andreja.budar@maribor.si

Povezave
>>Mestna občina Maribor
>>URBACT FIN-URB-ACT
na vrh