info akcije magazine id mail english
01PartnerjiNoviceURBACT
16. 4. 2010

Čezmejna urbana območja v Evropi: Pregled ugotovitev projekta EGTC URBACT

April 2010 (*.pdf 600 kB)


Poglobljeno: Staranje in zaposlovanje, izziv lokalnim politikam

Kako se z nacionalnimi in lokalnimi politikami lahko spodbuja vključenost in ugodno vpliva na zaposljivost starejših na trgu dela? Korenite spremembe v starostni strukturi imajo občuten vpliv na trg dela. Pričakovana dolga življenjska doba vodi danes k drastičnemu zmanjšanju razmerja med številom zaposlenih na upokojenca.

Reportaža: Čezmejna urbana območja v Evropi: Pregled ugotovitev projekta EGTC URBACT
EGTC je eden od šestih projektov URBACT-a, ki se bodo zaključili pred poletjem. Sedem partner-jev je dve leti neprestano delalo na izboljšanju čezmejnega sodelovanja med mesti. Pri tem so se osredotočili na področje upravljanja. O njiho-vih končnih rezultatih poroča Ludivine Salambo, kooridnatorka projekta, ki se izvaja v okviru MOT (Mission Operationnelle Transfrontalière). MOT je združenje, ki zagotavlja tehnično pomoč v zvezi z izvajanjem mreženja na francoskih čezmejnih območjih.

Neizkoriščen potencial kulturne dediščine: katalizator za trajnostni razvoj mest in mednarodno konkurenčno Evropo
URBACT ima svojega HERO-ja. Domiselno ime označuje ambiciozen URBACT-ov projekt, v okviru katerega je bila izdana strategija z naslovom „Neizkoriščen potencial kulturne dediščine: katalizator za trajnostni razvoj mest in mednarodno konkurenčnost Evrope“. Strategija se osredotoča na močne urbane razsežnosti v okviru kohezijske politike EU, s posebnim poudarkom na kulturni dediščini in zgodovinskih mestnih krajinah.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
URBACT Novice | April 2010
(*.pdf 600 kB)
na vrh