info akcije magazine id mail english
01PartnerjiNoviceURBACT
21. 6. 2010

Uporaba načrtovalske zakonodaje za uspešen in trajnostni razvoj stanovanj

Junij 2010 (*.pdf 600 kB)


Poglobljeno: Uporaba načrtovalske zakonodaje za uspešen in trajnostni razvoj stanovanj

Končno poročilo projekta URBACT Hopus se osredotoča na trajnostna stanovanja v Evropi. Pojasnjuje, zakaj je urbanistična zakonodaja dobro orodje za kakovost v urbanem prostoru, odličnost v načrtovanju in zmogljivost v gradnji. Povzetek temelji na analizi Philipa Steina in Matthewa Carmone.

Reportaža: "Uspešne Evropske unije ne moremo zgraditi brez mest"
Johannes Hahn je evropski komisar za regionalno politiko od oktobra 2009. V nadaljevanju podaja svoje mnenje o prednostih in slabostih mest, inovacijah, varčevanju z energijo, kulturnih identitetah…

Novi ukrepi za izboljšanje stanovanjskih razmer Romov
Evropski parlament je dal zeleno luč predlogu Evropske komisije, da se omogoči uporaba evropskih regionalnih sredstev za izboljšanje stanovanjskih pogojev za marginalizirane skupnosti. Partnerji URBACT Roma-Net projekta, katerega cilj je izboljšati vključevanje romskega prebivalstva, so pozdravili ta predlog.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
URBACT Novice | Junij 2010
(*.pdf 600 kB)
na vrh