info akcije magazine id mail english
043 x lesSeminarPredavateljiNagrada 3 x Hura za lesPress
26. 3. 2007

3 x Hura za les

...
3 x Hura za les je nova nagrada za najkvalitetnejšo leseno hišo v Sloveniji, ki je bila postavljena v preteklih petih letih. K prijavi za nagrado so bili preko portala Trajekt vabljeni arhitekti, naročniki in izvajalci.
Namen nagrade je spodbujanje arhitektov, naročnikov in izvajalcev k uporabi lesa v gradnji – raziskovanju sodobnih arhitekturno-oblikovalskih načel, uporabi naprednih konstrukcijskih tehnik, upoštevanju ekoloških parametrov, uvajanju sodobnih energetskih sistemov ter ekonomski učinkovitosti gradnje. To so tudi glavni kriteriji izbora za nagrado.

Pokrovitelji
Pokrovitelja nagrade sta Fakulteta za arhitekturo in Svet za les, vabljeno je tudi Ministrstvo za okolje in prostor.

Podelitev
Podelitev nagrade in odprtje razstave konkurenčnih del bosta 5.aprila 2007 ob 18.00, ob zaključku seminarja na Fakulteti za arhitekturo v Galeriji. Obenem se bo na portalu Zavoda Trajekt odvijala tudi spletna razstava teh del ter arhitektov oz. naročnikov in izvajalcev.

Žirija
Walter Unterrainer, Avstrija
Klaura Kaden, Avstrija
Hubert Riess, Avstrija
Juha Illonen, Finska

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


Podelitev nagrade in odprtje razstave
Fakulteta za arhitekturo, Galerija
5.april 2007 ob 18.00
na vrh