info akcije magazine id mail english
043 x lesSeminarPredavateljiNagrada 3 x Hura za lesPress
26. 3. 2007

Juha Ilonen

...
Juha Ilonen je l. 1959 rojen arhitekt, ki živi in dela na Finskem. Deluje na različnih poljih arhitekture: od l. 1988 vodi lastni arhitekturni biro, obenem pa je arhitekturni kritik, raziskovalec, profesor in fotograf. V praksi se ukvarja z načrtovanjem tako manjših hiš kot urbanističnih projektov, oblikovanjem razstav in grafičnim oblikovanjem. Redno se udeležuje natečajev in prejema vrsto nagrad.

Juha Ilonen je avtor knjige “The Other Helsinki – the Reverse Face of Architecture in the City”. Trenutno ima status raziskovalca in prejema 5–letno Državno štipendijo za umetnike. V neodvisni raziskavi preučuje urbano tkivo Helsinkov, v okviru katerega preverja prostorske potenciale za razvoj novih dejavnosti.

Juha Ilonen je predsednik uredniškega odbora vodilne finske arhitekturne revije Ark in predsednik strokovnega sveta za razstave Muzeja finske arhitekture. Leta 2006 je bil tudi glavni kustos 10. Internacionalnega simpozija Alvar Aalto ‘Less and More – Extending the Rational in Architecture’.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Ark, finska arhitekturna revija
na vrh