Novice

Arhitektura inventura 2012-2014

Pregledna razstava DAL

Cankarjev dom,

13. februar―16. marec 2017

V ponedeljek, 13. februarja 2017 ob 20. uri, bo v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani odprtje pregledne razstave članov Društva arhitektov Ljubljane –Arhitektura inventura 2014-2016. Pozdravni nagovor na otvoritvi bo imel akademik, prof. dr. Boštjan Žekš.

Razstava Arhitektura inventura je tradicionalna bienalna pregledna razstava članov Društva arhitektov Ljubljane. Letošnja, osma po vrsti, ki se bo med 13. februarjem in 16. marcem 2017 ponovno odvila v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma, bo predstavila prerez snovanja članov Društva v zadnjih dveh letih. Na razstavi bo več kot 150 avtorjev pokazalo 126 arhitekturnih in 10 študentskih projektov, od urbanističnega načrtovanja, do arhitekturnih zasnov in prenov javnih zgradb, večstanovanjskih stavb, enodružinskih hiš in interjerjev, pa tudi projekte grafičnega in industrijskega oblikovanja ter pisanje o arhitekturi.

Arhitektura inventura je najobširnejši pregled arhitekturnega delovanja v naši državi, saj je Društvo arhitektov Ljubljane, ki predseduje tudi Zvezi društev arhitektov Slovenije, k sodelovanju ponovno povabilo tudi arhitekte iz ostalih slovenskih društev, povabilo osem gostov beograjskega društva arhitektov ter izbralo deset projektov študentov Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. V času razstave bo ob razstavnem prostoru potekalo 6 arhitekturnih predavanj in 6 študentskih predstavitev pod skupnim naslovom Arhitekti imamo rešitve – kako jih realizirati.

V sklopu razstave vas vabimo na predavanja pod skupnim naslovom Arhitekti imamo rešitve – kako jih realizirati.

četrtek, 16. 2. 2017, ob 17. uri

Blaž Budja in Rok Jereb

Miha Dešman in Vlatka Ljubanović

Študentki: Mateja Šetina, Klara Bohinc

četrtek, 23. 2. 2017, ob 17. uri

Ana Kreč in Jure Horvat

Meta Kutin in Tomaž Ebenšpanger

Študenta: Sanel Muranović, Aleš Korpič

četrtek, 2. 3. 2017, ob 17. uri

Marko Studen in Boris Matič

Vesna Vozlič Košir in Matej Vozlič

Študenta: Luka Fabjan, Maja Omerzel

četrtek, 9. 3. 2017, ob 17. uri

Okrogla miza: Prenova Plečnikovega stadiona

Razstavo je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. Gostitelj razstave je Cankarjev dom, kulturni in kongresni center, Prešernova 10, 1000 Ljubljana.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.